Przed użyciem zapoznaj się z treścią Regulaminu lub skonsultuj się z Moderatorem lub Adminem,
gdyż każde Forum niewłaściwie stosowane zagraża Twojemu życiu literackiemu i zdrowiu psychicznemu.
gdyż każde Forum niewłaściwie stosowane zagraża Twojemu życiu literackiemu i zdrowiu psychicznemu.
Witam
Moderatorzy: Poetyfikator, Moderator, Weryfikator
- Raist
- Kmiotek
- OSTRZEŻENIA: 0
Witam
Witam,
Swoje lata już (niestety) mam i coś tam na literackim koncie również, w tym na papierze. Zdaję jednak sobie sprawę, że ani piękny ani młody ani bogaty to już raczej nie będę, a zwłaszcza nie zrobię jakiejś szczególnej kariery literackiej. Jestem, jak to ktoś kiedyś określił, „szerzej znany w dość wąskim kręgu”.
Tutaj szukam możliwości wymiany doświadczeń z innymi autorami i ew. porad. Poza tym, robiąc remanent pośród wszystkich moich niezrealizowanych planów pomyślałem sobie – „Wielkim Pisarzem już nie zostanę to może chociaż wreszcie zapiszę się do Weryfikatorium?”.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Raist
Swoje lata już (niestety) mam i coś tam na literackim koncie również, w tym na papierze. Zdaję jednak sobie sprawę, że ani piękny ani młody ani bogaty to już raczej nie będę, a zwłaszcza nie zrobię jakiejś szczególnej kariery literackiej. Jestem, jak to ktoś kiedyś określił, „szerzej znany w dość wąskim kręgu”.
Tutaj szukam możliwości wymiany doświadczeń z innymi autorami i ew. porad. Poza tym, robiąc remanent pośród wszystkich moich niezrealizowanych planów pomyślałem sobie – „Wielkim Pisarzem już nie zostanę to może chociaż wreszcie zapiszę się do Weryfikatorium?”.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Raist
- Thana
- Weryfikator
Cześć. A co masz na koncie? Poezję? Prozę? Jaka tematyka?
E, nigdy nic nie wiadomo...
Raist pisze:Source of the post Wielkim Pisarzem już nie zostanę
E, nigdy nic nie wiadomo...
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
- iris
- WModerator
Raist pisze:Source of the post to może chociaż wreszcie zapiszę się do Weryfikatorium?”.
Mamy fame!

„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch
„Czasami nie wie się czegoś aż do czasu, kiedy się wie. Nie ma w tym nic złego.” Kubuś
„Czasami nie wie się czegoś aż do czasu, kiedy się wie. Nie ma w tym nic złego.” Kubuś
- Romecki
- Pisarz
Witam
Cześć 
Co opublikowałeś?

Co opublikowałeś?
FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/
"Weryfikatorium to arena nie ma litości nie ma uuu nie ma" by brat_ruina
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/
"Weryfikatorium to arena nie ma litości nie ma uuu nie ma" by brat_ruina
- Sarah
- Poetyfikator
Raist pisze:Source of the post Swoje lata już (niestety) mam
Bez niestety

Rozgość się i baw się u nas dobrze

Nie jestem w wieku, w którym nieświadomie popełnia się głupstwa.W moim wieku głupstwa popełnia się planowo i z dziką przyjemnością.
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018
- noetting
- Debiutant
Witam
No właśnie - jakie? Nie bądź taki wstydliwy - pochwal się
I witaj 

http://zalecka-wojtaszek.pl
Pisanie to czary, woda życia, jak każdy akt twórczy. Woda nic nie kosztuje. Pijcie zatem. Pijcie i nasyćcie pragnienie. - S. King
Pisanie to czary, woda życia, jak każdy akt twórczy. Woda nic nie kosztuje. Pijcie zatem. Pijcie i nasyćcie pragnienie. - S. King
- Raist
- Kmiotek
Witam
Oj, tam nie ma się czym chwalić. Dwie powieści ze spektrum szeroko pojętej fantastyki, małe wydawnictwo (alenie self-publishing), niewielki nakład itp. Tytuły można obejrzeć np w linku poniżej:
https://madbooks.pl/laisen-artur
To tyle jeśli chodzi o zachowywanie incognito

- Sarah
- Poetyfikator
hmmmm..
W poprzednim, beztroskim wcieleniu autor kilku opowiadań i laureat jednego z konkursów poetyckich.
Czyli jest szansa, ze w kolejnym wcieleniu wrócisz do poezji ?
W poprzednim, beztroskim wcieleniu autor kilku opowiadań i laureat jednego z konkursów poetyckich.

Nie jestem w wieku, w którym nieświadomie popełnia się głupstwa.W moim wieku głupstwa popełnia się planowo i z dziką przyjemnością.
- Raist
- Kmiotek
Witam
Sarah pisze:Source of the post hmmmm..
Miałem jakieś 20 lat temu krótki półroczny epizod poetycki, zainspirowany nieszczęśliwym zakochaniem

Powracać nie zamierzam - ani do pisania poezji ani do nieszczęśliwego zakochania;)
- Sarah
- Poetyfikator
Raist, ależ nie życzę Ci nieszczęśliwej miłości ! 
Ta szczęśliwa i spełniona, może być również doskonałym pretekstem do skrobnięcia kilku wersów

Ta szczęśliwa i spełniona, może być również doskonałym pretekstem do skrobnięcia kilku wersów

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”