31

Latest post of the previous page:

Raziel pisze:
Powiedzmy, że wysłaliśmy tekst do...15 wydawnictw. Pozytywnie odpowiedzą nam 2-3. I co w tedy?

Wtedy masz się CIESZYć! ;)

32
kognitywna pisze:Oni podobno lubią rywalizować między sobą, więc dla samego zrobienia na złość podbiją stawkę. Chociaż to akurat wiem od kolegi, który prowadzi księgarnię i się dogaduje z wydawnictwami, więc może ktoś bardziej kompetentny by potwierdził/zaprzeczył?
Generalnie to prawda, choć w przypadku debiutanta, może chodzić o podniesienie stawki o 1-2%, nie więcej.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

33
A co w sytuacji, gdy zaraz po rozesłaniu książki do kilkudziesięciu wydawnictw, dwa odpisały "tak", a jedno chce już, zaraz? Jak szybko można ponaglać inne wydawnictwa? Jestem w takiej sytuacji i z jednej strony nie jestem zachwycona proponowanymi warunkami, z drugiej boję się, że wydawca rozmyśli się, jeśli tak długo nie wyślę mu ostatecznej decyzji.

34
Podaj więcej szczegółów tu, albo na priva.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”