Święto pisarzy

1
Międzynarodowy Dzień Pisarzy

3. marca swoje święto obchodzą pisarze. Międzynarodowy Dzień Pisarzy został ustanowiony przez PEN Club w 1984 roku.

Zadaniem PEN Clubu, założonego w 1921 r. w Londynie, jest promowanie przyjaźni oraz intelektualnej współpracy pomiędzy pisarzami z całego świata.

Założycielem Polskiego PEN Clubu (1925) i pierwszym prezesem był Stefan Żeromski. Od lutego 2010 funkcję tę pełni Adam Pomorski, który zastąpił Władysława Bartoszewskiego.

Życzymy pisarzom wszystkiego najlepszego!

Kurna, sam musiałem sobie napisać życzenie - źle!!! Ale skoro nikt z kolegów i koleżanek o tym nie pamiętał, trudno. :oops: :P :wink:

3
Pracuję, pracuję, już ty się nie martw. Do końca tygodnia kończę drugą książkę z serii Obyczaj 50+ (tym razem alkoholiczną :oops: :wink:)

4
Wszystkiego naj... Powinniśmy to napisać w ogłoszeniach na głównej stronie. Swoją drogą, jakoś niezbyt popularyzują to święto. Dlaczego słyszę o tym po raz pierwszy?

7
No, chopy i kobitki, jak mamy święto to ja dzisiaj wcześniej kończę i idę to uczcić. Mam w piwniczce jeszcze kilka win z Południowej Afryki, to wypije je z żoną.
Pozdrawiam i idę chlać, a jutro piszę wykład o melaene

8
A ja zamiast święta pisarzy obchodziłam wczoraj 50-kę ojca mego chłopaka;p W każdym razie świętowałam;p
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.

9
No to wszystkiego dobrego życzę:) spóźnione, ale z serca. Swoją drogą w ogóle nie było słychać o tym świecie, ale jak w niedzielę feministki wyszły na drogi to w mediach huczało aż miło:)
Tania protetyka wrocław, już nie mam ubytków.

Re: Święto pisarzy

12
Andrzej Pilipiuk pisze:yyyy... a kto to jest Adam Pomorski!?
Mój kolega po fachu ;) Tłumacz z języków wschodnioeuropejskich.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”