286

Latest post of the previous page:

I jeszcze na siebie zarobią :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

287
Mam pomysł: skoro miasta płacą filmowców którzy akcje swoich marnych seriali umieszczają w ich miastach, to może zróbmy akcję propagandową, że akcja naszych książek będzie się działa w ich miastach???
Władysław "Naturszczyk" Zdanowicz

289
Dla zainteresowanych kryminałem i polskim rynkiem wydawniczym w tym zakresie.
Uprzejmie donoszę, że w ostatnim numerze "Uważam Rze" (14/2011) pojawił się dość ciekawy artykuł zatytułowany "Wyobraźnia to za mało", dotyczący polskich książek kryminalnych (rynku, autorów, trendów itp.), napisany przez Artura Górskiego.
http://uwazamrze.pl/2011/05/wyobraznia-to-za-malo/ - tutaj link tylko do samego wstępu (reszta płatna), ale pro forma zamieszczam, a nuż ktoś się skusi.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

290
Adrianna pisze:Dla zainteresowanych kryminałem i polskim rynkiem wydawniczym w tym zakresie.
Uprzejmie donoszę, że w ostatnim numerze "Uważam Rze" (14/2011) pojawił się dość ciekawy artykuł zatytułowany "Wyobraźnia to za mało", dotyczący polskich książek kryminalnych (rynku, autorów, trendów itp.), napisany przez Artura Górskiego.
http://uwazamrze.pl/2011/05/wyobraznia-to-za-malo/ - tutaj link tylko do samego wstępu (reszta płatna), ale pro forma zamieszczam, a nuż ktoś się skusi.
nie dość że nowy tygodnik to już odstrasza płatnymi artykułami.

mnie to już zniechęca by wchodzić na ich stronę.
ale dziękuje za link - poszukam, może gdzieś indziej znajdę ;-)

lub kupię.

291
svj pisze:
Adrianna pisze:Dla zainteresowanych kryminałem i polskim rynkiem wydawniczym w tym zakresie.
nie dość że nowy tygodnik to już odstrasza płatnymi artykułami.

mnie to już zniechęca by wchodzić na ich stronę.
ale dziękuje za link - poszukam, może gdzieś indziej znajdę ;-)

lub kupię.
Mnie, szczerze mówiąc i pomijając moje sympatie polityczne, w tym tygodniku odstrasza... tytuł.

Ja wiem - futuryzm z jednej strony, Rzeczpospolita z drugiej, ale jak widzę coś, co według moich kryteriów (całkiem subiektywnych!) jest bykiem ortograficznym, to mi się plomby luzują...
Pozdrawiam
Maciej Ślużyński
Wydawnictwo Sumptibus
Oficyna wydawnicza RW2010

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”