16

Latest post of the previous page:

dominia pisze:Wysłałam do NF trzy moje opowiadania, raczyli mi odpisać (odmownie) n atemat jednego z nich...

wow - cywilizują się. jak ja zaczynalem nie odpisywali nikomu.

mysle ze strategia dowiadywania się o losy tekstu powinna być trochę inna - po miesiacu jesli nie ma odzewu trzeba zadzwonić poprosić do telefonu red. Parowskiego (proza polska...). i zapytać.

Panie Andrzeju, pisze Pan, że aby być rozpoznawalnym i żyć z pisania, trzeba mieć super-start, "10 świetnych ksiażek i 2 genialne". Mamy więc pisać najpierw mało oryginalnie, podpasowywując się pod gusta czytelników, żeby tylko się sprzedało :| ?...

a kto powiedział że pod gusta?

ja przez cały czas piszę opoiadania i książki takie które sam chciałbym przeczytać. widać moje gusta sa zbieżne z gutami iekszości :wink:

nic wbrew sobie.

to jest praca twórcza. Chcecie byc pisarzami. To nie może być w przyszłosci robota którą wykonywać będziecie z udręką klnąc w żywy kamień że nie zostaliście slusarzami.

17
wysyłajac niewielkiej oficynie wydawniczej maszynopis i CD ryzykujemy że wydrukują po cichu sprzedadzą ile się da i znikną nie płacą nawet drukarni za druk.
<zart> hm, w sumie, teraz, kiedy sa skanery tez nie wiadomo, czy takie lipne wydawnictwo nie zrobi dokladnie tego samego ; ))) </zart>
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”