Natalia Szczepkowska pisze:Sprecyzowali, że tylko fantastyki? Bo oni jeszcze romanse i kryminały wydają, może np. romansów jest 7, kryminały 2, fantastyka 1 dziennie?

Opowiadali jeszcze coś ciekawego z punktu widzenia debiutantów?
Prezentacja generalnie dotyczyła fantastyki, miałem więc wrażenie, że tylko o nią chodzi (tym bardziej, że już nawet na FB jest osobny fanpage "Czwarta Strona Fantastyki" dotyczący nie tylko wspomnianego konkursu, co właśnie fantastyki wydawanej przez
Czwartą Stronę).
Co jeszcze ciekawego - był tam też Tomasz Fijałkowski, który wydał u nich "Antipolis" i bardzo ich zachwalał za redakcję i promocję (to drugie można sprawdzić niezależnie, sam pamiętam np. reklamy w NF). Ja zapytałem, czy byliby skłonni wydać np. ambitne hard-sf, które nie może liczyć na jakieś tłumy czytelników i odpowiedzieli, że jest na to szansa, kalkulacja biznesowa to nie wszystko, bardziej zarabiają na mainstreamie. Zbiorów opowiadań natomiast raczej nie chcą (no jak wszyscy ;-)). Wspominali też, że powieść która zwycięży w konkursie będzie bardzo mocno promowana (taki dodatkowy bonus).