2
nie wiem co się stało, bo zawitałam po bardzo długiej przerwie, ale do zobaczenia gdzie indziej w takim razie :-)
'ad maiora natus sum'
'Infinita aestimatio est libertatis' HETEROKROMIA IRIDUM

'An Ye Harm None, Do What Ye Will' Wiccan Rede
-------------------------------------------------------
http://g.sheetmusicplus.com/Look-Inside ... 172366.jpg

3
Zgodnie z prośbą wątek zamknęłam.

Szkoda i smutno bardzo, że odchodzisz. :(
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

4
Gra pisze:do zobaczenia gdzie indziej
Gdzie?

5
Tak się tworzy rewolucja.
"Siri was almost sixteen. I was nineteen. But Siri knew the slow pace of books and the cadences of theater under the stars. I knew only the stars." Dan Simmons

6
Stefana można "spotkać" na bliskim nam forum e-zinu QFANT...

Aczkolwiek mnie to w żaden sposób nie pociesza.

7
SkySlayer pisze:QFANT
Wiem, też tam jestem, przez co wiem również, że można tam spotkać i Lukę, więc obawiam się, że autorzy mogą nie chcieć przenieść się tam czy udzielać się zbyt chętnie. Przyznaję, że na innych takich forach nie bywam.

Nie licząc forum Gazety, gdzie zdarzają się bardzo ciekawe dyskusje, w których udziela się m.in. Naturszczyk, jest tam także wielu innych autorów i tłumaczy (z tym, że wielu ukrytych za nickami, w tym Naturszczyk). Być może są tam i inni autorzy z WM pod różnorakimi nickami, ale to czysta spekulacja. W każdym razie poruszane tematy i wypowiedzi są bywają bardzo interesujące:
http://forum.gazeta.pl/forum/f,11943,Wy ... czaje.html

Jest i miejsce na luźniejsze tematy i weryfikacje (podforum)
http://forum.gazeta.pl/forum/f,86743,Ma ... iczy_.html

Bywalcy WM z dłuższym stażem i ci wnikliwsi wiedzą, że Andrzej Pilipiuk darzy Gazetę dużą niechęcią i na pewno tam nie będzie się udzielał, nawet jeśli udostępnia ona wyłącznie system pod forum i nie wpływa na jego zawartość. Natomiast dla pozostałych pisarzy może być to miejsce ciekawej wymiany poglądów (dla mnie jest od dłuższego czasu).

Dla przyzwyczajonych do tradycyjnych forów tamto może wyglądać na początku niezachęcająco, ale to kwestia wyłącznie przyzwyczajenia, tamto forum ma np. wątkowanie, co jest bardzo dużym plusem wobec takich forów jak WM.

8
nie wydaje mi się, zebym miała wybierac się na forum gazety :-/
no, ale jest fb.
jakoś da radę.
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

9
Żegnam się tu - nie tyle nie zamierzam Was czasem czytać, ile rozczarowany ostatnimi wydarzeniami postanowiłem ustąpić pola Luce w pamięci oraz arturowiboratowi. Zastanawiałem się nad swoją decyzją ze dwa tygodnie, ale nowe oblicze forum, ciekawe interpretacje prawne oraz ogólny klimat nie są tym, co chciałbym firmować własnym nazwiskiem.
Nadal będę odbierać PW, mój mail (o ile ktoś go ma) nadal aktualny, czasem nawet odpowiadam :)

Bywajcie, moi drodzy, powodzenia.
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

10
Romek Pawlak pisze:Żegnam się tu - nie tyle nie zamierzam Was czasem czytać, ile rozczarowany ostatnimi wydarzeniami postanowiłem ustąpić pola Luce w pamięci oraz arturowiboratowi. Zastanawiałem się nad swoją decyzją ze dwa tygodnie, ale nowe oblicze forum, ciekawe interpretacje prawne oraz ogólny klimat nie są tym, co chciałbym firmować własnym nazwiskiem.
Nadal będę odbierać PW, mój mail (o ile ktoś go ma) nadal aktualny, czasem nawet odpowiadam :)

Bywajcie, moi drodzy, powodzenia.
Zamierzałem napisać coś po swojemu, ale Romek ujął to idealnie.
Dobranoc.
Marcin Ciszewski
www.facebook.com/pages/Marcin-Ciszewski

11
A co mi tam - ja też sobie odejdę, w końcu to jest teraz trendy.
"Siri was almost sixteen. I was nineteen. But Siri knew the slow pace of books and the cadences of theater under the stars. I knew only the stars." Dan Simmons

12
BMF pisze:ja też sobie odejdę, w końcu to jest teraz trendy.
Nie ma mody na odchodzenie. Niektórym nie podoba się to, co się dzieje. Innym - bezczynność ludzi czynnych.

13
Nie chciałem w tej sprawie zabierać głosu, ale… Panowie, czy aby na pewno tędy droga? Dla kogo i po co jest to forum? Czy czas deklaracji aby nie przebrzmiał? Zostawiliście wolną rękę w rzeczonej sprawie administratorom forum, licząc, że z własnej woli podejmą „właściwą decyzję”, chociaż mogliście i możecie stanąć murem i wymóc upragniony rezultat. Zamiast tego rozchodzicie się w atmosferze nieokreślonej straty czy porażki.

Szanuję Wasze decyzje, każdy postępuje wedle tego, co mu dyktuje moralność, ale zważcie, w kogo ten eksodus uderzy najbardziej. Czy to rzeczywiście jest właściwe rozwiązanie? Nie ma szans na ugodę, tylko wóz albo przewóz? Czy sytuacja rzeczywiście jest dla Was nieodwracalna?

Pozdrawiam,
Marcin Wełnicki

14
Marcin Welnicki pisze:w kogo ten eksodus uderzy najbardziej.
W tych co zawsze, niewinnych, maluśkich szaraczków, którzy nic złego nikomu nie zrobili :D
Obrazek

15
Romek Pawlak pisze:Żegnam się tu - nie tyle nie zamierzam Was czasem czytać, ile rozczarowany ostatnimi wydarzeniami postanowiłem ustąpić pola Luce w pamięci oraz arturowiboratowi. .
Jeśli o mnie chodzi to daruj sobie te teksty. Nie musisz ustępować mi pola na tym forum, bo zajęcie na nim jakiegokolwiek miejsca nic dla mnie nie znaczy. Nie chciałbym, żebyś czuł się przeze mnie skrzywdzony, a równocześnie nic nie mogąc poradzić na czyjś brak dystansu wobec siebie, nie mam zamiaru robić za wymówkę dla dziecinnych zachowań.
Artur
Zablokowany

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”