Dylemat co zrobć?

1
Dostałam dziś wiadomość od jednego z wydawnictwa treść brzmi :"Dziękuję -
przyszło, otwiera się, wszystko w porządku; teraz idzie do kolejki do
czytania - pozycja 48, chwilę więc potrwa, proszę o cierpliwość.
Pozdrawiam
Jan Koźbiel"
A pytanie to czy odpisać czy czekać cierpliwie. Nie chce się narzucać itp ale może kulturalniej będzie odpisać? Pytam was bo sama nie wiem co lepsze poczekać miesiąc lub dwa czy odpowiedzieć.
„Zwątpiwszy w miłość i cnotę, zostaje jeszcze rozpusta.
Doskonale zastępuje miłość, sprowadza ciszę i daje
Nieśmiertelność”

3
To zależy, co chciałabyś napisać. "Dziękuję za wiadomość. Pozdrawiam" pewnie nie zaszkodzi, chociaż i tak nikt nie zwróci na to uwagi ;)

4
W sumie racja ale wolałam się kogoś poradzić dzieki za odpowiedź.
Nieśmiertelność”

7
Ależ te autorki wrażliwe;) Rozumiem, że temat twórczość własna vs wydawnictwa jest bardzo delikatny, ale po takim mejlu nie ma się czym niepokoić. Nic tylko czekać, a mejla wysłać ewentualnie za jakiś czas, tak żeby się przypomnieć (że czekam na odpowiedź etc.).

Pozdrawiam i powodzenia;)

oraz cierpliwości;)
https://soundcloud.com/para-bellum-3

Re: Dylemat co zrobć?

8
Nuevo pisze:A pytanie to czy odpisać czy czekać cierpliwie.
Czekać. Niekoniecznie cierpliwie: możesz gryźć paznokcie, jak Cię to uspokoi :) Nie ma to żadnego wpływy na proces decyzyjny. Odwrotnie niż namolność.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

9
Bardzo miło, że odpowiedzieli, a jeszcze bardziej - że podali Ci, która jesteś w kolejce. Przyzwoite wydawnictwo. Czekaj cierpliwie. To potrwa pewnie co najmniej kilka miesięcy.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

11
Natalia Szczepkowska pisze:Zdradzisz, jakie wydawnictwo? ;)
Jasne wydawnictwo JanKa nie wiem czy jest dość dobre ale sądząc po tym że odpisali są przynajmniej kulturalni.
Nieśmiertelność”

12
Grunt, że nie POD.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”