Pytania do Adrianny Filimonowicz

16

Latest post of the previous page:

Gratulacje! Życzę Ci kolejnych sukcesów! 💐💐💐
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

17
A nie mówiłam?! Gratulacje! :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

18
Dziękuję serdecznie :D
I wracam pisać, bo bez tego kolejnych sukcesów nie będzie. A już chyba emocje trochę opadły.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

20
Michał123, aj! Przegapiłam Twoją wiadomość. Przepraszam. I dziękuję za gratulacje :)

A tymczasem przychodzę z drobnym samochwalstwem (naprawdę drobnym, bo w sumie nie przekracza 3000 słów) :mrgreen:
Ukazała się antologia Tu był las, przygotowana przez Zapomniane Sny. Znajdziecie w niej dwa moje krótkie opowiadania: Lasy nieswoje (takie sobie coś futurystyczne z chrzęszczącym robotem) i Drzewa nie kłamią (taką sobie trochę fantasy, a trochę może baśń)... No i 38 innych tekstów.
Zapraszam do lektury :)
Antologia jest w formie e-booka, dostępna w modelu charityware, czyli: za darmo, ale z zachętą do wsparcia wybranej przez organizatorów inicjatywy. Wszystkie szczegóły oraz pliki do pobrania tutaj: https://www.zapomnianesny.pl/tu-byl-las/
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

21
Tak informacyjnie dla tych, którzy wolą słuchać niż ślepiać: "Taniec gór żywych" jest już dostępny w formie audiobooka. Pojawił się między innymi na Storytel.

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

24
Moja powieść bierze udział w plebiscycie na literaturę rozwijającą słowiańskie wątki, organizowanym przez ISAP (w kategorii debiutu). Jeśli ktoś czytał, podobało mu się, to pod linkiem informacje, jak głosować.
https://www.facebook.com/SlowianskaAgen ... 27Cdcie6kl

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

25
Takie drobne info. Na Esensji ukazało się moje opowiadanie pt. "Bezsilność olbrzyma". Zapraszam oczywiście do lektury. Zdradzę też, że tekst osadzony jest w tym samym świecie, w którym dzieje się akcja opowiadania "Być darem, być przekleństwem", które ukaże się w fabrycznym zbiorze "Wiedźmy" (mam nadzieję, że zgodnie z zapowiedziami w czerwcu).

https://esensja.pl/tworczosc/opowiadani ... l?id=33344

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

28
Ada! Dawno się nie widziałyśmy i fakt, że minęło trochę czasu od Twojej publikacji, ale serdecznie gratuluję i bardzo się cieszę!
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

30
Moje opowiadanie "Oddech Bogini Nieba", które zwyciężyło w konkursie Empik Go Short już do przeczytania w "Nowej Fantastyce" (czerwcowy numer dziś już wjechał do kiosków). Zachęcam gorąco :D

Obrazek

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

Wróć do „Strefa Pisarzy”