Latest post of the previous page:
Andrzeju, zgodziłbyś się na krótki wywiad dla mojego serwisu o fantastyce i horrorach? (adresu nie podam, bo nie chcę spamować). Wysłałem Ci wiadomosć na PW, ale nie wiem czy doszła
Ja ostatnio kupiłem, więc pewnie nabiłem Ci licznikAndrzej Pilipiuk pisze:no ba - odcinam kupony cały czas - pierwszy jakub wyszedł 7 lat temu i ciągle się sprzedaje. 10-15 sztuk a jak dobry miesiąc to nawet 20 sztuk zejdzieVialix pisze:zmierzyła wzrokiem ogromną niebieską wystawę z książkami pana Andrzeja i powiedziała coś w stylu "no nieźle, książki z tym całym Wędrowyczem na pół sklepu, pewnie ma facet kasy jak lodu. też bym chciała kiedyś napisać coś takiego i do końca życia odcinać kupony".
Skąd taka opinia?dr j.sobota (o ile toto można pisarzem nazwać) filozof
a co myślisz o teologii?Andrzej Pilipiuk pisze:1) uważam filozofię za oszukańczą i pasożytniczą pseudonaukę.
Czyli krowa, która dużo muczy, mało mleka daje...dorobek literacki soboty (celowo mała literą - infamia) jak na 25 lat od debiutu jest praktycznie żaden. za to w tekstach "publicystycznych" uwielbia opluwać, krytykować i pouczać absolutnie wszystkich za wyjątkiem niewielkiej kliki która jeszcze z nim gada.
ale wiesz, że to jest wymijająca odpowiedź, bo cie przyłapałem na gorącym uczynku?Andrzej Pilipiuk pisze: wszystko jest lepsze od filozofii
lda mnie natomiast teologia to coś znacznie gorszego od filozofii.Andrzej Pilipiuk pisze:poznałem pobieżnie filozofię i nabrałem do niej głębokiego obrzydzenia,
byłem na jednym wykładzie z logiki i postuluję by zlikwidować to świństwo razem z filozofią.
co do teologii nie mam zdania bo jaoś omijalem ten temat
Andrzej Pilipiuk pisze:1) uważam filozofię za oszukańczą i pasożytniczą pseudonaukę.
Czy wszystkie fundamentalne sądy opierasz na tak mocnych przesłankach?byłem na jednym wykładzie z logiki i postuluję by zlikwidować to świństwo razem z filozofią.
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.
Ja za to akurat ćwiczenia z filozofii wspominam dobrze, za to wykłady... Nie śniły mi się po nocach prawdopodobnie dlatego, że nic a nic z nich nie pamiętałem w pięć sekund po wyjściu z sali.icy_joanne pisze:Za to ćwiczenia z filozofii z pewną filozofką [...] śniły mi się czasem po nocach.