Witam uprzejmie

1
Nadszedł czas powitań, zatem kłaniam się uprzejmie.
W poszukiwaniu forów literackich trafiłem tutaj, a to co zobaczyłem całkiem mnie zaskoczyło, albowiem nie spodziewałem się zobaczyć strony poświęconej tak mocno twórczości wszystkich zebranych i na tym głównie skupionej. Regulamin jest dość surowy, ale to poniekąd oddzieli ludzi, którym faktycznie zależy na publikowaniu od całej reszty. Jednak do tej kwestii wciąż mam jedno pytanie. Wzmianka jest o tym, iż tekst nie powinien być wcześniej opublikowany w żadnym magazynie etc. Czy w związku z tym nie powinien też być wrzucany na różnego rodzaju blogi i inne strony z możliwością publikacji swoich prac? Co za tym idzie, praca powinna być świeża, żeby dobrze przyjęła się tutaj?
Tak poza tym, wracając do przedstawiania się, przyznać trzeba, że jestem wciąż mało doświadczony w pisaniu. Wcześniej zajmowałem się głównie komponowaniem i songwriting'iem, a moja styczność z pisaniem ograniczała się do tekstów tworzonych utworów muzycznych. Później nabrałem chęci na pisanie poezji nie związanej z muzyką, bez ograniczeń tematycznych i myślowych, dlatego oddzieliłem obie te rzeczy, to był niejaki początek samodzielnego pisarstwa. Jednak i to po pewnym czasie przestało mi starczać, obudził się głód prozy i tak rozpocząłem przygodę z opowiadaniami, listami i wszystkim na co akurat mam chęć. Z jakim efektem? Mam nadzieję się tutaj o tym przekonać.

2
Gicha pisze: Czy w związku z tym nie powinien też być wrzucany na różnego rodzaju blogi i inne strony z możliwością publikacji swoich prac?
Nie, nie, na blogach i innych forach mogą być. Chodzi o to, żeby nie wrzucać nam do weryfikacji czegoś, co już zostało opublikowane na jakimś redagowanym portalu, w magazynie, czy w formie książki. Bo tutaj już nic nie pomożemy, a tylko sztuczny tłok się zrobi. Na Wery chodzi o naukę.

I miło powitać użytkownika, który tak wnikliwie przeczytał regulamin ;)

Baw się na forum dobrze! :D
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

3
Adrianna pisze:
I miło powitać użytkownika, który tak wnikliwie przeczytał regulamin ;)
Cóż, mam jeszcze niemal miesiąc do pierwszych publikacji, zatem znalazło się w tym trochę czasu na przeczytanie regulaminu raz czy dwa. ^.^

Czuję, że faktycznie sporo dobrej zabawy mnie tu czeka. Czas kroczyć ścieżką ku lepszemu pisarskiemu jutrze. Dziękuję i pozdrawiam.:)

4
Gicha pisze:Czuję, że faktycznie sporo dobrej zabawy mnie tu czeka. Czas kroczyć ścieżką ku lepszemu pisarskiemu jutrze.
Witaj! Życzę, aby tak właśnie było.
Wspomnę tylko, że poezję można publikować bez miesięcznej kwarantanny. Tak mi się przynajmniej wydaje (też jestem tutaj nowy). O tekstach związanych z muzyką niewiele wiem, więc nie powiem. Swoją drogą ciekawe. Jesteś pierwszą poznaną przeze mnie osobą, która zajmuje się tworzeniem tekstów do muzyki.

6
Charm pisze:Wspomnę tylko, że poezję można publikować bez miesięcznej kwarantanny. Tak mi się przynajmniej wydaje
Dobrze Ci się wydaje :)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”