Powitać!

1
Witam!
Może zacznę od imienia, które pięknie brzmi Jacek. Nie pytajcie dlaczego mam taki, a nie inny nick, jego genezy już nikt nie pamięta, ważne, że kojarzy się z pączkiem, czego na początku nie zauważałem, ale co Internet szybko mi wypomniał. Mam osiemnaście lat i z niecierpliwością czekam na przyszłoroczną maturę.
Pisaniem interesuję się od roku. Piszę głównie dla siebie, czasami dam do przeczytania znajomym. Są to głównie opowiadania o wszystkim i o niczym. Obecnie pracuję nad czymś większym.
Żeby urozmaicić nudną wypowiedź może opowiem o moich ulubionych pisarzach. Zacznę od tego najbardziej chyba znanego, czyli Kinga (głównie horrory, chociaż seria "Mroczna Wieża" też jest fascynująca), Jerzy Pilch i Janusz Głowacki. Uwielbiam też literaturę faktu i podróżnicze (Kapuściński, Capek).
No to tyle o mnie, jeśli ktoś dotrwał do tego momentu - gratuluję wytrwałości i samozaparcia.

2
Witamy! Fanów Kinga tu bez liku, więc rozgość się i czuj się, jak u siebie w domu :)
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”