heloł

1
Witam, nazywam się Magdalena Świerczek i od wielu lat usiłuję wydawać coraz bardziej dopracowane propozycje wydawnicze. Obecnie książka high fantasy jest w około 10 wydawnictwach skłonnych do przyjmowania tego typu propozycji. Jednakże po tylu latach i próbach wiem, jak ciężko jest zainteresować swoim utworem wydawnictwa jako debiutant. Kilka lat temu wydałam powieść w wydawnictwie Radwan (myślę, że wszyscy wiemy o nim dość, a ja wciąż jestem związana z nim umową, więc się na jego temat nie wypowiem), dlatego oprócz rozeznawania się mniej więcej w procesie weryfikacji wydawnictw wydających 'po bożemu' znam się też na wydawaniu we współfinansowaniu i tego typu wydawnictwach, gdyby ktoś był zainteresowany. sama jestem zainteresowana pomocą odnośnie tego, jak najbardziej jak się da dopomóc mojej książce fantasy.
podaję listę wydawnictw, do których ją wysłałam, wraz z ich postępowaniem:
fabryka słów - nie podano okresu czasu oczekiwania; odpowiadają tylko, gdy są zainteresowani współpracą
prószyński - ok. 6 miesięcy, odpowiadają
czarne - 3 miesiące, tylko współpraca
supernova - ok. 3 miesiące, odpisują
czarna owca - do 3 miesięcy, tylko współpraca
otwarte - nie wiadomo; tylko współpraca
ifryt
paper back
runa
dom snów
wydawnictwo mag nie przyjmuje propozycji od 2007. w względzie wydania fantastyki to chyba tyle, jeśli się mylę, proszę o wiadomość. papierowy księżyc wygląda na nieaktywny.
Naz

'Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.' Mahatma Gandhi

2
Wniosek - lepiej zabrać się za robienie hot dogów niż za pisanie fantasy. :(
Ciężkie jest życie debiuta, ale nie załamuj się.
Powodzenia!
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”