Nefrytowe powitanie,

1
Cześć!
Prawda jest taka, że średnio potrafię się witać, a już na pewno nie jestem w stanie za wiele o sobie napisać. Nie wiem, jaka jestem, zresztą każdy widzi mnie pewnie inaczej.
Od czego powinnam zacząć? No tak, imię. Bo przecież jakoś mnie musicie nazywać. Na wspólne potrzeby uznajmy więc, że nazywam się Nefryt.
Jak już się zapewne domyśliliście po żeńskiej odmianie czasowników, jestem dziewczyną. O wieku pisać nie będę, bo czy to znowu takie ważne? Ludzie zwykli oceniać po ilości lat, zapominając o tym, że talent, intelekt, wiedza, czy - przeciwnie - głupota, ignorancja i chamstwo nie zależą od tych kilku śmiesznych cyferek.
Co lubię? Na pierwszym miejscu jest chyba fantastyka. Do moich ulubionych serii należy trylogia Cornelii Funke o Atramentowym Świecie, pierwsza część z cyklu Ocaleni oraz seria Podwodny Świat. Z klimatów zbliżających się bardziej w kierunku sf zakochałam się w opowiadaniu Wilki na wyspie. Nie wiem, czy ktoś zna książki, które lubię, nie wiem także, czy nie mamy o nich całkiem sprzecznych opinii. Mnie w nich urzekło jakieś nieulotne "coś".
Moja druga pasja to średniowiecze. Pasjonuje mnie walka na miecze, poza tym należę do bractwa rycerskiego jako łucznik.
Kocham także muzykę. Mogę śmiało powiedzieć, że jestem od niej uzależniona, zwłaszcza od trailer music, Sarah Brightman, Ery, Evenescence oraz Within Temptation.
Jeśli chodzi o pisanie, nie mam się za jakiegoś geniusza. Od roku planuję skończyć i wydać powieść w klimacie urban fantasy. To główny powód, dla którego zapisałam się na Weryfikatorium. Potrzebuję wsparcia, dobrych rad i motywacji. Kiedyś być może opublikuję tu fragment mojej książki z nadzieją na weryfikację, na razie wolałabym jednak poprzestać na warsztatach.
Możliwe, że jestem grafomanką, ale uwielbiam pisać i nie mam zamiaru przestawać. Na co dzień można mnie wirtualnie "spotkać" na blogach grupowych.
Jeśli macie jakieś pytania, czy cokolwiek innego, piszcie. Lubię rozmawiać, lubię także dyskutować pod warunkiem, że druga strona używa rozsądnych argumentów, zamiast sugerować, że ona jest najmądrzejsza, a ja się po prostu na niczym nie znam...
Graj tym, co masz. Próbuj i walcz.

2
Nefryt pisze:Prawda jest taka, że średnio potrafię się witać, a już na pewno nie jestem w stanie za wiele o sobie napisać.
:-) Witaj na forum. tak sobie myślę, że fajnie tak sobie postrzelać z łuku :-)
Powodzenia w pisaniu powieści

Pozdrawiam

3
Łucznik! Aaa!

Jakbyś zawitała w pewne miejsce byłabym bardzo zobowiązana.
O TUTAJ

Fajnie byłoby poczytać co sądzisz o radach umieszczonych w tym temacie. Może jeszcze dorzuciłabyś jakąś sprytną radę znaną tylko łucznikom? :D

I oczywiście zapraszam do rozgoszczenia się na forum.

Miłego!

4
Witaj na forum. tak sobie myślę, że fajnie tak sobie postrzelać z łuku
Powodzenia w pisaniu powieści

Pozdrawiam
Dzięki :) A z łuku to nawet więcej, niż fajnie. Na początku tego tak nie czułam, ale teraz, w zimę, kiedy rzadziej mogę ćwiczyć, bardzo mi tego brakuje...
Fajnie byłoby poczytać co sądzisz o radach umieszczonych w tym temacie. Może jeszcze dorzuciłabyś jakąś sprytną radę znaną tylko łucznikom?
Okej, już zaglądam, może będę mogła coś podpowiedzieć? :) I dzięki za tak miłe przyjęcie w waszym gronie :D
Graj tym, co masz. Próbuj i walcz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”