taki jeden troll...

1
Czołem!

Mam do trzydziestki mniej, niż do czterdziestki; introwertyk z ukrywanymi skłonnościami grafomańskimi, pomysłodawca (w jednym przypadku) i w połowie (żeby nie było - każdego w połowie) twórca dwójki demonów, dla niepoznaki obleczonych w ciała dzieci, obsłuchiwacz muzyki z gatunku metal i punk, motocyklista z przecinakiem między nogami (tak, wiem jak to brzmi...), wieczny poszukiwacz.

Najchętniej taplam się w horrorach i fantastyce, a ostatnio szczególnie zajmuje mnie bizarro.

Witajcie ;]

2
Czołem :D Podoba mi się, jak określiłeś dzieciaki. Zabawnie... I w dużej mierze pewnie trafnie ;)
A jakie utwory z metalu i punka najbardziej lubisz?
I, oczywiście, serdecznie pozdrawiam
Graj tym, co masz. Próbuj i walcz.

3
Cześć, młody :D
Pomysł na dzieciaki pochwalam :D
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

4
Metal, punk + fantasy, horrory! Czekam na pierwsze teksty z niecierpliwością ;]

Witam i pozdrawiam!
A black secret in the shadows of ancient times
Forgotten knowledge the rocks now teach me
About the Trollking's war against a poisonous pig
The stone whispers, but it tells no lie.

5
Nefryt pisze:Czołem :D Podoba mi się, jak określiłeś dzieciaki. Zabawnie... I w dużej mierze pewnie trafnie ;)
Nieskromnie przyznam, że nadzwyczajnie trafnie :/ Weszli w taki wiek (4 i 2), kiedy zaczynają rozumieć, że nie mogą bez siebie żyć. Przeważnie objawia się to bójkami, w tym na krzesła. Drewniane.
Nefryt pisze:A jakie utwory z metalu i punka najbardziej lubisz?
Uoj, gatunkowo? Obecnie folk / pagan / viking i pokrewne, heavy i troszkę black; punk - generalnie lata 80, ten zamerykanizowany, przesłodzony jakoś do mnie nie trafia... O takie cuś chodziło w pytaniu?
Nefryt pisze:I, oczywiście, serdecznie pozdrawiam
Z wzajemnością ;)
Natasza pisze:Cześć, młody :D
Kurcze, ile bym lat nie miał, zawsze wiek wypomną, no! :P Hej!
Natasza pisze:Pomysł na dzieciaki pochwalam :D
Eee... na opis, czy w ogóle, na zmajstrowanie takowych? :P A zresztą, tak, czy inaczej - dziękuję :) A na marginesie - młodszy demon nosi imię Natasza... Jest bardzo złośliwa. ;)
Mearqur pisze:Metal, punk + fantasy, horrory! Czekam na pierwsze teksty z niecierpliwością ;]

Witam i pozdrawiam!
Uoj... a wiesz, że o takim miszmaszu to jeszcze nie pomyślałem? O.o
Pozdrawiam!

7
trollleaf pisze:Obecnie folk / pagan / viking i pokrewne, heavy i troszkę black; punk - generalnie lata 80, ten zamerykanizowany, przesłodzony jakoś do mnie nie trafia... O takie cuś chodziło w pytaniu?
Sądząc po tym opisie i Trollu w nicku, pojawiło się pytanie - Finntroll'a znasz? ;]
No i lata 80 punk, to zapewne wyspy brytyjskie, ta?
trollleaf pisze:Uoj... a wiesz, że o takim miszmaszu to jeszcze nie pomyślałem? O.o
Pozdrawiam!
Może nie chodziło mi o takie dosłowne mieszanie tego, ale fakt, jakby dobrze zakręcić, to ciekawie może wyjść.

8
BMF pisze:
trollleaf pisze:folk / pagan / viking

Witam brata \m/
Czołem! :D
Mearqur pisze: Sądząc po tym opisie i Trollu w nicku, pojawiło się pytanie - Finntroll'a znasz? ;]
Ba! Magluję na bieżąco :P
Mearqur pisze: No i lata 80 punk, to zapewne wyspy brytyjskie, ta?
Owszem, aczkolwiek uszczegóławiając :P polski punk też był niczego sobie ;). Kolejna dekada również nie była zła, jeśli rozważać zespoły powstałe w poprzedniej.
Mearqur pisze: Może nie chodziło mi o takie dosłowne mieszanie tego, ale fakt, jakby dobrze zakręcić, to ciekawie może wyjść.
Dokładnie o to chodzi; jakiegoś olśnienia dostałem, choć w mieszaniu literatury z metalem to niejaki Orlewski jest mistrzem, o!

9
trollleaf pisze:Owszem, aczkolwiek uszczegóławiając :P polski punk też był niczego sobie ;). Kolejna dekada również nie była zła, jeśli rozważać zespoły powstałe w poprzedniej.
Dla mnie jakoś szczególnie przyciągnął uwagę wyspiarski punk, chociaż nawet czasem słucham czeskiego lub duńskiego -
A z polskich, to jakoś akurat mało mi przypadło do gustu. No chyba że Analogsi bądź Ramzes.
trollleaf pisze:
Mearqur pisze: Może nie chodziło mi o takie dosłowne mieszanie tego, ale fakt, jakby dobrze zakręcić, to ciekawie może wyjść.
Dokładnie o to chodzi; jakiegoś olśnienia dostałem, choć w mieszaniu literatury z metalem to niejaki Orlewski jest mistrzem, o!
Hmm, a nie słyszałem. Osobiście zdarza mi się dodawać charaktery dla postaci wzorując się na punkach lub ludziach z takich kręgów, których poznałem.

10
Mearqur pisze:Dla mnie jakoś szczególnie przyciągnął uwagę wyspiarski punk, chociaż nawet czasem słucham czeskiego lub duńskiego -
A z polskich, to jakoś akurat mało mi przypadło do gustu. No chyba że Analogsi bądź Ramzes.
Post Regiment, Siekiera, Moskwa, TZN Xenna, Dezerter ... długo tak można :P
Mearqur pisze: Hmm, a nie słyszałem. Osobiście zdarza mi się dodawać charaktery dla postaci wzorując się na punkach lub ludziach z takich kręgów, których poznałem.
W takim razie polecam:
http://niedobreliterki.wordpress.com/20 ... -orlewski/
Przy okazji można podszkolić się w heavy metalu :D

11
trollleaf pisze:Post Regiment, Siekiera, Moskwa, TZN Xenna, Dezerter ... długo tak można :P
Tzn znać, to ja znam bądź słyszałem z nazwy o tych zespołach, ale pisałem o tych, których słucham ;]
trollleaf pisze:W takim razie polecam:
http://niedobreliterki.wordpress.com/20 ... -orlewski/
Przy okazji można podszkolić się w heavy metalu :D
A przeczytam, tylko pewnie trochę później. Dzięki i jeszcze raz pozdro!

12
Mearqur pisze:Tzn znać, to ja znam bądź słyszałem z nazwy o tych zespołach, ale pisałem o tych, których słucham ;]
Mniej więcej to samo mogę i ja powiedzieć :P
Mearqur pisze: A przeczytam, tylko pewnie trochę później. Dzięki i jeszcze raz pozdro!
I wzajemności :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”