Czołem!
Mam do trzydziestki mniej, niż do czterdziestki; introwertyk z ukrywanymi skłonnościami grafomańskimi, pomysłodawca (w jednym przypadku) i w połowie (żeby nie było - każdego w połowie) twórca dwójki demonów, dla niepoznaki obleczonych w ciała dzieci, obsłuchiwacz muzyki z gatunku metal i punk, motocyklista z przecinakiem między nogami (tak, wiem jak to brzmi...), wieczny poszukiwacz.
Najchętniej taplam się w horrorach i fantastyce, a ostatnio szczególnie zajmuje mnie bizarro.
Witajcie ;]
5
Nieskromnie przyznam, że nadzwyczajnie trafnieNefryt pisze:CzołemPodoba mi się, jak określiłeś dzieciaki. Zabawnie... I w dużej mierze pewnie trafnie

Uoj, gatunkowo? Obecnie folk / pagan / viking i pokrewne, heavy i troszkę black; punk - generalnie lata 80, ten zamerykanizowany, przesłodzony jakoś do mnie nie trafia... O takie cuś chodziło w pytaniu?Nefryt pisze:A jakie utwory z metalu i punka najbardziej lubisz?
Z wzajemnościąNefryt pisze:I, oczywiście, serdecznie pozdrawiam

Kurcze, ile bym lat nie miał, zawsze wiek wypomną, no!Natasza pisze:Cześć, młody

Eee... na opis, czy w ogóle, na zmajstrowanie takowych?Natasza pisze:Pomysł na dzieciaki pochwalam

Uoj... a wiesz, że o takim miszmaszu to jeszcze nie pomyślałem? O.oMearqur pisze:Metal, punk + fantasy, horrory! Czekam na pierwsze teksty z niecierpliwością ;]
Witam i pozdrawiam!
Pozdrawiam!
7
Sądząc po tym opisie i Trollu w nicku, pojawiło się pytanie - Finntroll'a znasz? ;]trollleaf pisze:Obecnie folk / pagan / viking i pokrewne, heavy i troszkę black; punk - generalnie lata 80, ten zamerykanizowany, przesłodzony jakoś do mnie nie trafia... O takie cuś chodziło w pytaniu?
No i lata 80 punk, to zapewne wyspy brytyjskie, ta?
Może nie chodziło mi o takie dosłowne mieszanie tego, ale fakt, jakby dobrze zakręcić, to ciekawie może wyjść.trollleaf pisze:Uoj... a wiesz, że o takim miszmaszu to jeszcze nie pomyślałem? O.o
Pozdrawiam!
A black secret in the shadows of ancient times
Forgotten knowledge the rocks now teach me
About the Trollking's war against a poisonous pig
The stone whispers, but it tells no lie.
8
Czołem!BMF pisze:trollleaf pisze:folk / pagan / viking
Witam brata \m/

Ba! Magluję na bieżącoMearqur pisze: Sądząc po tym opisie i Trollu w nicku, pojawiło się pytanie - Finntroll'a znasz? ;]

Owszem, aczkolwiek uszczegóławiającMearqur pisze: No i lata 80 punk, to zapewne wyspy brytyjskie, ta?

Dokładnie o to chodzi; jakiegoś olśnienia dostałem, choć w mieszaniu literatury z metalem to niejaki Orlewski jest mistrzem, o!Mearqur pisze: Może nie chodziło mi o takie dosłowne mieszanie tego, ale fakt, jakby dobrze zakręcić, to ciekawie może wyjść.
9
Dla mnie jakoś szczególnie przyciągnął uwagę wyspiarski punk, chociaż nawet czasem słucham czeskiego lub duńskiego -trollleaf pisze:Owszem, aczkolwiek uszczegóławiającpolski punk też był niczego sobie
. Kolejna dekada również nie była zła, jeśli rozważać zespoły powstałe w poprzedniej.
A z polskich, to jakoś akurat mało mi przypadło do gustu. No chyba że Analogsi bądź Ramzes.
Hmm, a nie słyszałem. Osobiście zdarza mi się dodawać charaktery dla postaci wzorując się na punkach lub ludziach z takich kręgów, których poznałem.trollleaf pisze:Dokładnie o to chodzi; jakiegoś olśnienia dostałem, choć w mieszaniu literatury z metalem to niejaki Orlewski jest mistrzem, o!Mearqur pisze: Może nie chodziło mi o takie dosłowne mieszanie tego, ale fakt, jakby dobrze zakręcić, to ciekawie może wyjść.
10
Post Regiment, Siekiera, Moskwa, TZN Xenna, Dezerter ... długo tak możnaMearqur pisze:Dla mnie jakoś szczególnie przyciągnął uwagę wyspiarski punk, chociaż nawet czasem słucham czeskiego lub duńskiego -
A z polskich, to jakoś akurat mało mi przypadło do gustu. No chyba że Analogsi bądź Ramzes.

W takim razie polecam:Mearqur pisze: Hmm, a nie słyszałem. Osobiście zdarza mi się dodawać charaktery dla postaci wzorując się na punkach lub ludziach z takich kręgów, których poznałem.
http://niedobreliterki.wordpress.com/20 ... -orlewski/
Przy okazji można podszkolić się w heavy metalu

11
Tzn znać, to ja znam bądź słyszałem z nazwy o tych zespołach, ale pisałem o tych, których słucham ;]
A przeczytam, tylko pewnie trochę później. Dzięki i jeszcze raz pozdro!trollleaf pisze:W takim razie polecam:
http://niedobreliterki.wordpress.com/20 ... -orlewski/
Przy okazji można podszkolić się w heavy metalu