Witaj ludu piszący (oraz czytający) miast i wsi.

1
Witajcie, a raczej dzień dobry - gdyż te pierwsze sformułowanie bardziej przystoi panu na włościach, witającemu gości.

Cóż, mam niecałe 22 lata, jestem studentem dziennikarstwa... i to tyle z podstawowych informacji.

Pisaniem interesuję się od około 8-10 lat. Niestety z przykrością muszę przyznać, że zupełnie nie potrafię się zebrać do w rozwijaniu moich umiejętności. Pisałem wcześniej sporo opowiadań, głównie tak zwanych fanfików. Wolałbym je przemilczeć, choć przyznać trzeba, że wielu rzeczy mnie to nauczyło. Tak czy siak, przez ostatnie kilka lat nie udało mi się skończyć żadnego opowiadania. Po prostu nie potrafiłem się zmotywować. Albo zaczynałem pisać (mam na dysku kilkanaście takich tekstów...) i po czasie zdawałem sobie sprawę, że mój tekst absolutnie do niczego się nie nadaje, pomysł jest sztampowy, a ja powinienem się szydełkowaniem (nie pisaniem) zająć.

Ostatnio trochę się z tym obudziłem. Powiedziałem sobie - hej, może jednak coś tam umiem napisać? Może warto w tym kierunku iść? Wpadłem na kilka ciekawych (przynajmniej przed napisaniem takie się wydają) pomysłów, w końcu skończyłem jakiś tekst - zaledwie krótka nowela, z której rzecz jasna nie jestem zadowolony, ale przynajmniej ostatecznie coś zamknąłem i da się to jako-tako poczytać. Ogólnie pisarstwo zwyczajnie w świecie mnie pociąga. Sam nie wiem, czy mam do pisania jakieś predyspozycje. Każdy kolejny tekst, przeczytany po jakimś czasie - wydaje mi się katastrofą. Zupełnie tracę wiarę we własne umiejętności. Trudno jednak, co ma być to będzie. Szukam porad i krytyki. Właśnie dlatego zarejestrowałem się na tym forum. Liczę, że moje teksty i komentarze nie będą przyczyną zbyt wielu przypadków przedwczesnego łysienia na tle nerwowym.

2
Szydełkowanie też pożyteczne hobby... ;)
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

3
dorapa pisze:Szydełkowanie też pożyteczne hobby... ;)
Dzięki! Wiedziałem, że na tym forum znajdę wsparcie i motywację do dalszej pracy nad sobą :D

Eh, szydełka już zamówione ;)

4
Witaj serdecznie!
U mnie zawsze z serwetki wychodzi czapka.
Lepiej pisac niz szydelkowac.

Wybaczcie brak polskich znakow. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”