Witam

1
Witam, mam na imię Ania i też mam 12 lat...

Tak na poważnie, to nie ja, tylko moja córka, nie Ania i nie 12 tylko 11. Ja za tydzień przyjmę z godnością, mam nadzieję, czwórkę z przodu. Sam nie piszę, za to czytam w ilościach hurtowych, głównie fantastykę, ale i inne gatunki od czasu do czasu również. Z innych zainteresowań: gry, najróżniejsze, poczynając od koszykówki przez planszówki po komputery. A co, czterdziestolatkowie... tfu, za 10 dni dopiero, tez grają.
Tak sobie myślę, że gdyby wszyscy ludzie byli braćmi, to by nie było sióstr.

2
Cześć,

Jako że B.A. ma w tygodniu niewiele czasu, to ja powitam Cie pierwszy i z przyjemnością.
A dlaczego?
Dlatego, że koszykówka, planszówki i crpg to tez kawałek mojego świata.
A i wiekiem jakoś drastycznie się nie różnimy.
Czuj się jak u siebie (i pamiętaj o kwarantannie żeby nie krzyczeli :) ).

Pozdrawiam,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

3
Dziękuję za powitanie. Jest jeszcze jedna rzecz, o której nie napisałem, z powodu poczatków Alzheimera najprawdopodobniej. Komiksy, tak koło tysiąca, może więcej, zajmujące przynajmniej połowę biblioteki.

4
Już jestem!

Witaj, Zeb!
To trudno tak się zdecydować, czy jest się jedenasto- lub dwunastoletnią dziewczynką czy czterdziestoletnim mężczyzną? Kurcze, mam nadzieję, że ja nie będę miał w przyszłości takich problemów ;)

A jakie komiksy lubisz?
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

5
Praktycznie wszystkie, no może poza mangą, w tej moja córka gustuje. Kiedyś kupowałem praktycznie wszystko co wychodziło, pomijając serie typowo dla dzieci. W tej chwili kupuję juz tylko serie, które rzeczywiscie mi się podobają i bedę do nich wracał. Z wydawców głównie Taurus Media, Egmont, Timoff, Mucha Comics. Niestety kilka wydawnictw padło i kontynuacje rozpoczetych serii ściągam juz we własnym zakresie, najczęściej z Amazona. Z ostatnich sukcesów, udało mi sie namówić kolegę na dokończenie Skorpiona i Mureny, których wydawanie zaprzestał kilka lat temu Egmont.
Ostatnio zmieniony śr 10 kwie 2013, 11:29 przez Zeb, łącznie zmieniany 1 raz.

7
Zależy co, kiedyś tak jak pisałem, kupowałem jak leci. Mam wszystkie części wydanego w Polsce Spawna, Lobo, Punishera (tego z Mandragory), Kaznodzieję, Lucyfera itd. Natomiast jeżeli chodzi o komiksy o superbohaterach to praktycznie przekonałem sie do nich dopiero niedawno kiedy Marvel, DC, Vertigo zaczęły wydawać rzeczy dla dorosłych.

8
Ja jestem właśnie wielkim fanem komiksów superbohaterskich, wszystkich, od Supermana po zmierzch "Watchmenowski" i post-superbohaterstwo. <3 Kocham ten temat przez to, że jest to chyba pierwsza dziedzina kulturalna tak wyraziście amerykańska, przez amerykanów stworzona, rozwinięta i tylko przez nich tak do końca pojmowana.
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

9
No to polecam to co teraz wydaje Hachette. Na razie wyszło 9 komiksów i w sumie wszystkie są dobre, mimo, że w kilku rysunek mocno trąci myszką. A i cena, jak na wydania w twardej wyprawie mające po ponad 100 stron, jest całkiem do przyjęcia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”