Witam

1
Witam uprzejmie. Jestem Dawid; postanowiłem się zarejestrować na tym forum, ponieważ chcę się zorientować jak wygląda świat literacki, i może stać się jego częścią - planuję napisać książkę, i może ją wydać co zawsze było moim celem na przyszłość;) Może też poproszę o ocenę moich przyszłych wypocin, a zarazem pewnie się czegoś nauczę, jako że będzie to mój pierwszy tekst; Pozdrawiam wszystkich forumowiczów ;p

2
Witaj serdecznie! :)
DaveRG pisze: planuję napisać książkę, i może ją wydać co zawsze było moim celem na przyszłość;) Może też poproszę o ocenę moich przyszłych wypocin
Czy to znaczy, że jeszcze do tej pory niczego nie napisałeś?
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

3
Witamy!

To teraz masz miesiąc. Pisz, pisz, pisz. Kiedy skończy się okres kwarantanny coś z tego wybierzesz i wrzucisz do odpowiedniego działu.

Baw się dobrze. ;)
www.huble.pl - planszówki w klimacie zen!

4
Magic pisze:
Czy to znaczy, że jeszcze do tej pory niczego nie napisałeś?
Jeśli nie liczyć kilku prób parę lat temu : nie.
W tej chwili właśnie zaczynam pisać, mam już parę stron A4 i chetnie bym się nimi podzielił gdyby nie obowiązywała mnie - jak to określił Erythrocebus - kwarantanna;p Powiem tylko że książką będzię osadzona w świecie fantasy ;)

6
DaveRG pisze:Powiem tylko że książką będzię osadzona w świecie fantasy
A to fajnie. Witam w świecie fantasy :D
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

7
No hej!
Większość z nas chciałaby coś wydać, więc strzeż się, bo to wcale nie takie łatwe :)

Z grubej rury najlepiej, po co się rozpędzać. Lepiej od razu na pełnym gazie :P Tak czy siak, życzę powodzenia. Niech ci chęci i weny nie braknie
-Może jak będę dużym chłopcem, ludzie będą mnie prosić o pomoc.
-Albo żebyś się przesunął.

8
Erythrocebus pisze:Czyli zacząłeś z grubej rury - od książki? :)
A tak, jakoś nigdy nie miałem zacięcia do pisania opowiadań;) Są dla mnie za krótkie, ja potrzebuję długiej, skomplikowanej fabuły;p Poza tym to co mnie najbardziej skłania do napisania książki to stworzenie własnego świata; często miałem tak że po przeczytaniu książki czułem pewien niedosyt, coś tam się we mnie kotłowalo - i postanowiłem coś z tym zrobić;p A krótkie opowiadanie, to dla mnie za mało;)

9
DaveRG pisze:Poza tym to co mnie najbardziej skłania do napisania książki to stworzenie własnego świata;
Ludzie dzisiaj cierpią na jakiś kretyński kompleks Boga. To chyba stąd tyle fantasy.

No hej.
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

10
Ja tylko (na podstawie własnego, niewielkiego, doświadczenia) powiem tak:

Pierwsza książka jest wprawką. Ma się nijak do tego, co sobie wyobrażałeś. Tak właśnie traktuję swoją powieść.
Nieudany, ale ważny eksperyment. :)

I życzę, żeby starczyło wytrwałości.
www.huble.pl - planszówki w klimacie zen!

11
Sepryot pisze:
DaveRG pisze:Poza tym to co mnie najbardziej skłania do napisania książki to stworzenie własnego świata;
Ludzie dzisiaj cierpią na jakiś kretyński kompleks Boga. To chyba stąd tyle fantasy.

No hej.
Dla mnie to jest raczej sposób na oderwanie się od szarej codzienności ;)
Erythrocebus, zapewne masz rację;) Ale mimo to nie zamierzam sobie odpuszczać;p
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”