Oto jestem.

1
Witajcie,

Mam na imię Wiktor i rocznikowo osiągnąłem już 15 lat. Pochodzę z najstarszego miasta w Polsce, czyli Kalisza.
Jeśli chodzi o moją twórczość to zajmuję się ogólnie opowiadaniami, powieściami i moją ukochaną poezją. Zacząłem tworzyć mając już 8 lat, czyli w wieku, w którym pisałem już na tyle sprawnie aby tworzyć rymowanki z dwóch słów, lub opowiadając mamie wymyślone historyjki o nawiedzonych brokułach, które chcą przejąć kontrolę nad światem. ;) Wczoraj postanowiłem wrócić do starego "fachu", dlaczego? Pewnie dlatego, że pisanie sprawia mi niepojętą radość mimo tego, że moich artystycznych wypocin nie można oceniać jako górnolotne.

Od mojego pobytu na tym forum oczekuję przede wszystkim rozwinięcia swoich umiejętności i tego, że łaskawe grono użytkowników pomoże mi w tym. Mam nadzieję, że to beztalencie, którym jestem, będzie stawało się coraz lepsze i doczeka się własnej książki fantasty na "boskich" półkach empiku i księgarni.

Książki, które ja czytam są głównie z gatunku horroru lub fantasty. Uwielbiam czytać szczególnie książki King'a, Pratchet'a, Paoliniego, Flamangan'a i Williama King'a.
Z poezji najbardziej cenię sobie twórców romantyzmu takich jak Cyprian Norwid, Juliusz Słowacki, czy też Adam Mickiewicz. Sam tworzę podobną poezję, albo chociaż próbuję, bo moje słownictwo nie jest tak bogate jak u powyżej wymienionych twórców romantyzmu. Nie mniej jednak nie zniechęcam się i idę z własnym piórem i zwojem pergaminu do wolnego biurka, ewentualnie ławy. Mam nadzieję, że mój pobyt na forum będzie owocnym doświadczeniem dla nas wszystkich. :)
"Naucz się, jak odróżnić prawdę od obłudy,
Nie obdarzaj zbyt rychło ufnością nikogo
I staraj się rozsądku kroczyć zawsze drogą!
Strzeż się, jeżeli możesz, czcić zapał udany,
Lecz nie krzywdź posądzeniem cnoty nieskalanej.
A gdybyś już przesadą musiał grzeszyć stale,
Lepiej zbyt wierzyć w ludzi, niż nie wierzyć wcale. "

2
Hej!
Zaczęłam pisać mniej-więcej w podobnym wieku, bo rok wcześniej. Nie opisałeś, kiedy przerwałeś swoją przygodę z pisaniem i na ile, ale bardzo dobrze, że do niej wróciłeś! Nawet te dziecięce wypociny były zapewne coś warte - jeśli nie pod kątem literackim, bo wyśmienitej zabawy, jaką miałeś przy ich tworzeniu.
Takie pisanie procentuje, naprawdę. :D
Jeśli chodzi o romantyzm - czytałeś może "Fausta" Goethego?

3
Yazayael pisze:moją ukochaną poezją
Good, goood.
Yazayael pisze:Z poezji najbardziej cenię sobie twórców romantyzmu takich jak Cyprian Norwid, Juliusz Słowacki, czy też Adam Mickiewicz. Sam tworzę podobną poezję
Oj, to już niegood.
Yazayael pisze:oje słownictwo nie jest tak bogate jak u powyżej wymienionych twórców romantyzmu
o.O

Ciekawym. I cześć ;)
Shariana pisze:Jeśli chodzi o romantyzm - czytałeś może "Fausta" Goethego?
Goethie? To ten od "Somebody that I used to know"?
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

4
Nie opisałeś, kiedy przerwałeś swoją przygodę z pisaniem i na ile, ale bardzo dobrze, że do niej wróciłeś!
Wiem, że dobrze, sam się ogromnie z tego cieszę. ;) Moją przygodę z pisaniem przerwałem w drugim semestrze pierwszej klasy gimnazjum. Powodów było dużo, nauka, coraz cięższe treningi, obowiązki i inne duperele. Ten stan trwał aż do wczoraj, kiedy to znalazłem jakieś moje stare opowiadania z podstawówki. Gdy je czytałem coś we mnie "zmartwychwstało" i tak oto znalazłem się tu napędzany pasją i nowymi marzeniami.
Jeśli chodzi o romantyzm - czytałeś może "Fausta" Goethego?
Niestety nie miałem okazji, ale mam nadzieję, że znajdę tę książkę w bibliotece miejskiej i będę mógł ją przeczytać. :)
"Naucz się, jak odróżnić prawdę od obłudy,
Nie obdarzaj zbyt rychło ufnością nikogo
I staraj się rozsądku kroczyć zawsze drogą!
Strzeż się, jeżeli możesz, czcić zapał udany,
Lecz nie krzywdź posądzeniem cnoty nieskalanej.
A gdybyś już przesadą musiał grzeszyć stale,
Lepiej zbyt wierzyć w ludzi, niż nie wierzyć wcale. "

6
Cześć, Wiktorze!
No popatrz, też pierwszy tekst popełniłam, mając 8 lat i też miałam przerwę w pisaniu, kiedy byłam w gimnazjum :) Mam nadzieję, że szybko wrzucisz jakiś swój tekst. Powodzenia!

P.S. Wolisz Mickiewicza czy Słowackiego? :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”