Dobry.

1
Witam serdecznie nowych znajomych.
Nazywam się Mateusz, studiuję w Trójmieście. Obecnie mam 21 lat. Szukałem przez jakiś czas społeczności, z którą mógłbym wymienić nieco poglądów na temat moich - ale i nie tylko - tekstów.

Piszę od podstawówki. Chodź z reguły były to teksty bez większego ładu i składu, krótkie opowiadania, w większości nigdy niedokończone - teraz pracuje nie tyle nad książką, co nad stworzeniem całego uniwersum. Chcę wykreować świat na wzór Gwiezdnych Wojen, serii gier Halo czy Mass Effect. Zależy mi na tym, aby czytelnik, po skończeniu książki chciał więcej - i te więcej dostanie, bo wszystko co się pojawiło w książce, będzie miało swoją odnogę i oddzielną historię.

Cel jest ambitny i wymagający, ale ile do cholery można grać w counter strike'a albo pić piwo z kolegami? Uważam, że takie spędzanie wolnego czasu przyniesie mi jakieś korzyści, w przeciwieństwie do spożywania pysznego, ciepłego, wygazowanego alkoholu :) Póki co, za alkohol były jedynie srogie mandaty, a za pisanie poniekąd już dostałem pewne nagrody :P

Kończąc, mam nadzieję, że się dogadamy i że będzie nam się dobrze żyło :) Pozdrawiam.

Re: Dobry.

2
Witaj u nas,
mateusz9206 pisze: Póki co, za alkohol były jedynie srogie mandaty, a za pisanie poniekąd już dostałem pewne nagrody :P
Możesz rozwinąć? Znaczy o nagrodach, choć o mandatach tez pewnie będzie ciekawe :)

Pozdrowienia,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Re: Dobry.

3
mateusz9206 pisze:(...)Chcę wykreować świat na wzór Gwiezdnych Wojen, serii gier Halo czy Mass Effect. Zależy mi na tym, aby czytelnik, po skończeniu książki chciał więcej - i te więcej dostanie, bo wszystko co się pojawiło w książce, będzie miało swoją odnogę i oddzielną historię.
łaaał, sny o potedze :-)
super.
mateusz pisze:Cel jest ambitny i wymagający, ale ile do cholery można grać w counter strike'a albo pić piwo z kolegami?
na counter strike się nie znam, ale piwo przy tej pogodzie to fantastyczny pomysł.

rozgosc się i pochwal tymi "poniekąd nagrodami".
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

4
Nagrody były za konkurs "Mistrz Klawiatury". Z pisaniem autorskim nie miało to nic wspólnego, musieliśmy sformatować i przepisać dość długi tekst w jak najkrótszym czasie. Ponieważ stukałem w klawiaturę od bardzo młodych lat, piszę dość szybko bez patrzenia na klawisze i nie miałem z tym większego problemu. Tak więc przez 3 lata gimnazjum miałem byłem na podium 3 razy i na każdym stopniu :P Trzeba jednak przyznać, że fanty dostałem nie byle jakie - empetrójka, głośniki i pendrive. Wszystko wartościowo powyżej 150 zł, także było warto :)
Panie, patrz pan, to nie Ameryka, przyjechał i się rządzi.

5
Witaj! My ludzie dobzi, ućciwi, w kościele co tydzień bywliwi i na procesje różne chodliwi. Pójdźmy w tan! Zaśpiewajmy trele! Pohasajmy wespół w zespół po łanach. Wijmy wianki i bądźmy ludźmi, którzy kulom się nie kłaniają. Też uważam, że pisanie jest lepsze niźli picie wygazowanego i ciepłego piwa.
Bądź dobrym człowiekiem, ućciwym i rzetelnym, a zbratamy się, nowy członku Weryfikatorium - portalu, gdzie Literaturą się oddycha!
(Tyle... Teraz zróbcie amnestię i zlikwidujcie mnie ten czerwony pasek z ostrzeżeniami. Głowę już dostatecznie wiele razy posypywałem popiołem... )
:)
"Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię." - Jonathan Carroll
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”