nowa twarz w gronie ludzi, którym zależy

1
Witam wszystkich,

Ostatnio buszując po sieci dokonałem wspaniałego odkrycia. Szukając materiałów, które mogłyby mi pomóc w trudnej sztuce pisania trafiłem na to właśnie forum. Z reguły podchodziłem z dużą dozą sceptycyzmu do takich tworów, nie to, żebym miał jakieś uprzedzenia, lecz w sieci widziałem już różne rzeczy: od amatorskich e-zinów z naprawdę podłymi tekstami, po fora, które okazywały się być towarzystwami wzajemnej adoracji, a nie - jak miałem nadzieję - miejscem, gdzie można nauczyć się pisać, lub choćby poznać obiektywną (jeśli to w ogóle możliwe) opinię dotyczącą własnego tekstu.

W każdym razie forum pisarze.mojeforum.net wydaje mi się właśnie tym, czego od dawna szukałem.

Podoba mi się obecność Andrzeja Pilipiuka na tym forum. To wspaniałe, że facet poświęca swój czas i dzieli się doświadczeniem z żółtodziobami.

Cieszy mnie też aktywna obecność Administora (tak, przez wielkie A), który stoi ciągle stoi na straży i sumiennie pilnuje, by wszyscy trzymali się regulaminu i rozdaje ostrzeżenia (jednak co z emotikonami?).

Cóż, studiuję kulturoznawstwo we Frankfurcie nad Odrą (właściwie kończę), czytam i... niespodzianka: piszę :)

W najbliższym czasie zamieszczę tu jakieś swoje teksty w nadziei, że ktoś im się przyjrzy i mi nawstawia. Nie będzie również nowością, jeśli napiszę, że strasznie mi zależy na publikacjach. Byłbym szcześliwy gdybym osiągnął ten poziom. Ale tylko przez chwilę, bo wtedy będę chciał publikować jeszcze więcej i więcej :)

Co do publikacji, to udało mi się zamieścić jedno opowiadanie w e-zinie Fahrenheit (który zresztą bardzo cenię). Były to początki mojej "kariery pisarskiej", później miałem przerwę w pisaniu (nie z lenistwa, o nie), a później... długo, długo nic. Chciałbym to zmienić i mam nadzieję, że wzajemnie sobie pomożemy.

Pozdrawiam,

S.

P.S.

No, przy okazji tego posta wypełniłem któryś tam punkt regulaminu.

3
Witam serdecznie jako aktywna Administratorka
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

4
A ja witam jako ja.

Pozdrawiam.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

6
czytam i... niespodzianka: piszę

[Pada martwy. Krzyżyki zamiast oczu]

Albo nie, inaczej...

[Wstaje, otrzepuje się, ściera krzyżyki]

NA PAL Z NIM, BRACIA I SIOSTRY! NA PAL! SłUGUS KLAWISZY NIEWIERNYCH, WIęZIEń PIóR PIEKIELNYCH! NA PAL I WYRWAć RęCE ZE STAWAMI! ZAKRZYKNIJMY MANBEARPIG!

(Half man, half bear and half pig!)
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

7
No to... siemka :)
"Małymi kroczkami cała naprzód!!" - mój tata.

„Niech płynie, kto może pływać, kto zaś ciężki – niech tonie.” - Friedrich Schiller „Zbójcy”.

"Zapal świeczkę zamiast przeklinać ciemność." - Konfucjusz (chyba XD)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”