Dobry wieczór!

1
Dobry wieczór wszystkim użytkownikom i użytkowniczkom!

Chciałem się przedstawić – skoro regulamin tego wymaga to raczej wypada. Czy warto? Czy nie zostanę już na wstępie odrzucony, spisany na straty? Okaże się.

necro – to najlepsze moje imię jak dotąd, a było ich już wiele. Chyba zbyt niepewnie czuję się we własnych słowach, niezdarnych próbach popełnienia jakiegokolwiek tekstu prozatorskiego by podpisywać się realnym nazwiskiem. Mam lat nie-tak-wiele – stąd wciąż pozostaje we mnie nadzieja, że odpowiednio pokierowany „wyjdę na ludzi”. Choć coraz częściej myślę, że już zbyt daleko zabrnąłem. Z drugiej strony, czyż Rimbaud w kwiecie swojego geniuszu nie był w moim wieku? Tak, pocieszam się tą myślą.

Jestem tutaj, na forum Weryfikatorium bo… szukam. Szukam ludzi, którzy docenią mój – bądź co bądź – specyficzny styl nie starając się na siłę go upraszczać. To jest jedyne, czego w mojej marnej „karierze” jestem pewien – właśnie tej znienawidzonej przez moje otoczenie maniery pisarskiej, której pozbyć się już nie mogę i nie chcę, moi drodzy. Równocześnie też poszukuję konstruktywnej krytyki. Porad, które pomogą mi się rozwinąć – i nie zmieniać tego co mam, przynajmniej nie w całości, nie od absolutnych podstaw.

Piszę rozwlekle. Piszę dla własnego przeżycia estetycznego – choć mam wciąż cichą nadzieję, że znajdzie się ktokolwiek, kto podzieli mój dziwaczny gust. Moje teksty składają się w większości z opisów przesyconych stylem archaicznym i nieco skomplikowanym według niektórych szykiem zdań. Podejmuję się ponadto tematyki kontrowersyjnej, która nie każdemu może przypaść do gustu – dlatego w przyszłości jeśli przyjdzie mi cokolwiek kiedykolwiek opublikować, ja, autor, zobowiązuję się umieszczać stosowne ostrzeżenia przed publikowanym tekstem. Cicho też napomknę, że mam lekki problem nie tyle z ortografią co z interpunkcją – i pewnie fachowcy widzą to już w tym poście. Dlatego z miłą chęcią powitam wytknięte mi błędy we w przyszłości wstawionych tekstach.

Przejrzałem to, co o sobie pisali użytkownicy przede mną i stwierdziłem, że wrócę jeszcze do krótkiej opowiastki o samym sobie, żeby nie wybijać się tak bardzo z tego stadka innych nowicjuszy, którzy tutaj zawitali. Mam nadzieję, że wybaczycie mi tyle tekstu w tym przedstawieniu się… Ewentualnie, przyzwyczaiłem się, że nikt nie chce czytać moich wypocin : ) Interesuję się wieloma rzeczami – o nie wielu wiem naprawdę dużo. Czytam. Kiedyś grałem na gitarze. Rysowałem. Była też żałosna próba malarska! Lubię nauki przyrodnicze, obecnie namiętnie robię redoksy. Marzę w ciszy o medycynie, póki co z nie do końca sprecyzowaną wyśnioną specjalizacją. Nie cierpię historii, kocham historię sztuki. Szczególnie czczę Leonarda da Vinci. W zasadzie lubię łacinę. Zdarzyło mi się czasem napisać parę wierszy…

Na koniec jeszcze raz witam wszystkich serdecznie i mam nadzieję że moja przygoda z tym forum będzie długa i zaowocuje nowymi znajomościami i wieloma przydatnymi poradami na przyszłość : ).

Pozdrawiam,
necro

2
necro pisze:Chciałem się przedstawić – skoro regulamin tego wymaga to raczej wypada. Czy warto? Czy nie zostanę już na wstępie odrzucony, spisany na straty?
Ani na wstępie, ani po wstępie! No, Admin może zbanować, ale trzeba się długo i uporczywie starać :-D

Tymczasem: <Avkowy Ton> witaj i rozgość się! :-)

P.S. co to jest redoks i jakie kontrowersyjne tematy poruszasz?
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

3
Heh, redoks to typ reakcji chemicznej, w której następuje równocześnie utlenienie i redukcja - innymi słowy zmiana stopni utlenienia pierwiastków. No i właśnie tym ostatnio się zajmuję na potrzeby mojej edukacji : ) Ale żeby nie było offtopu odpowiem na drugie pytanie.

Tematy, które poruszam.. cóż. Po prostu wymienię. Homoseksualizm, transseksualizm, najróżniejsze rodzaje i formy szaleństwa, nekrofilia, pedofilia, przemoc psychiczna i fizyczna, no i co tam jeszcze wyjdzie w trakcie : )
Uprzedzając pytania: nie, nie chodzę w nocy na cmentarz z łopatą ; )

5
necro pisze:ematy, które poruszam.. cóż. Po prostu wymienię. Homoseksualizm, transseksualizm, najróżniejsze rodzaje i formy szaleństwa, nekrofilia, pedofilia, przemoc psychiczna i fizyczna, no i co tam jeszcze wyjdzie w trakcie : )
Tematy nie są kontrowersyjne tylko co najwyżej ich przedstawianie może takie być. W szczególności jak się jedzie po stereotypach.
Wszechnica Szermiercza Zaprasza!!!

Pióro mocniejsze jest od miecza. Szczególnie pióro szabli.
:ulan:

6
@Grimzon
Tematy nie są kontrowersyjne tylko co najwyżej ich przedstawianie może takie być. W szczególności jak się jedzie po stereotypach.
Fakt, że ze zbyt wielkim zadowoleniem z opisywanych przeze mnie zjawisk póki co się nie spotkałem wolę być ostrożny i na wszelki wypadek - uprzedzam.
Jeśli ktoś nie uważa w.w. tematów za obraźliwe, gorszące czy sprzeczne z jego moralnością - w przyszłości proszę zignorować ostrzeżenia po prostu i czytać : ) (o ile zdobędę się na publikację...)

Chcę uniknąć nieporozumień i niepotrzebnych kłótni.

@Gorgiasz
W dzień lepiej widać?
Jestem taki przewidywalny :C
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”