17
Aether pisze:Możesz dostać wjazd na GoogleDocs, żeby się zapoznać z tym co mam i powiesz, czy kumasz o co chodzi.
W gruncie rzeczy to nawet dobry pomysł na sprawdzenie :D
Hahaha, nie kuś, nie kuś ;D
To byłby za dobry pretekst, żeby samej nie pisać :lol: Dzięki, ale muszę być twarda :mrgreen:

18
Aether pisze:Pomieszanie teorii eteru z XIX wieku (przed doświadczeniem Michelsona-Morleya) z ciemną materią i ciemną energią. Wszechświaty równolegle wg koncepcji Everetta. Skazy w czasoprzestrzeni (wzorowane na moście Einteina-Rosena). To tak w skrócie :)
Staram się, żeby pod względem "science" miało to sens, a nie było to kompletne mumbo jumbo.
Podoba mi się to! Chętnie bym poczytał, jak będzie miała coś do pokazania :)

Zwłaszcza, że ostatnio zawiodłem się na zachwalanym Tedzie Chiangu, u którego miało być fajnie naukowo, a okazało się, że nauka ma tam tylko sprawiać wrażenie naukowości, a jej potraktowanie i błędy są na poziomie książek Dana Browna. A może nawet gorzej.
Od razu zaznaczę, że nie chodzi mi, żeby opisy były niezrozumiałym naukowym bełkotem. Wręcz przeciwnie - jeśli ktoś się na czymś zna, to może o tym powiedzieć w bardzo prostych słowach. Ale jego opowiadania po prostu kupy się nie trzymają! :P
Sorry, Aether, ale musiałem gdzieś napisać o moim rozczarowaniu tym autorem i padło na Twój temat ;)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

19
B.A.Urbański pisze: Podoba mi się to! Chętnie bym poczytał, jak będzie miała coś do pokazania :)
Mogę dać wjazd na GoogleDocs. Ale **** me gently, ok?
B.A.Urbański pisze:Zwłaszcza, że ostatnio zawiodłem się na zachwalanym Tedzie Chiangu, u którego miało być fajnie naukowo, a okazało się, że nauka ma tam tylko sprawiać wrażenie naukowości, a jej potraktowanie i błędy są na poziomie książek Dana Browna.
Ja zaczałam czytać Acelerando, że to niby takie hard s-f. Pierwsza połowa genialna. Śmiałam się momentami jak głupia (zastanawiam się, czy to śmieszy tylko informatyków?), ale potem jakoś mnie znudziło. Może znów się do tego zabiorę.
Ostatnio zmieniony ndz 16 mar 2014, 16:03 przez Aether, łącznie zmieniany 1 raz.

20
Aether pisze:Mogę dać wjazd na GoogleDocs. Ale **** me gently, ok?
Tego nie mogę obiecać ;)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”