Ogólnie jestem bardziej zainteresowany sztuką wizualną niż literaturą, czyli dużo rysuje i maluję manuskrypty, to mnie kręci.
Coś z technicznych informacji? 24 letni student filologii angielskiej przewidujący widmo biedy za 1500zł bez emeryty za 4 miesiące XD więc wybaczcie mój język i słownictwo, lekcji Polskiego nie miałem od 6 lat, więc jakieś piętno to musiało na mnie wywrzeć.
Jestem fanem wampiryzmu, tego porządnego a nie symbolu nastoletnich problemów emocjonalnych, chociaż "Drakula" Stokera mi o dziwo nie przypadła mi do gustu. Postawiłem sobie osobistą misję, przypomnieć ludziom stare dobre czasy. Uwielbiam uniwersum Świata Mroku/ Wampir Maskarada. Od dobrych dwóch lat na jego podstawie piszę komiks i przepisuję 2 książki w formie iluminowanego manuskryptu. Dodatkowo z zainteresowań chylę czoło przed naszym mistrzem i zbawicielem A. Sapkowskim
Głównym powodem dla którego dołączyłem do forum jest kolejny projekt nad którym pracuję, pisanie własnej książki, tak własnymi słowami jak i własnymi ilustracjami. Jednak jestem nieoczytany, nie jestem fanem czytania i literatury aż tak bardzo, ale potrafię się rozpisać i potrafię bardziej poetycko coś określić, chciałbym zobaczyć co specjaliści sądzą o moich pomysłach, pisaniu i książce, a mam jej już kawałek napisany. Pragnę przetestować co mam i zobaczyć jakie reakcje to powoduje w małej skali publiczności zanim skoczę do wydawnictwa i wylecę kopniakiem z stamtąd jak z procy.
3
Regulamin przeczytany I zrozumiany... no, przynajmniej w zakresie tego z czego będę korzystać. Już nie mogę się doczekać tych 30 dni, ale w sumie to daje mi czas na korekty przed wystawieniem. A jest tego ze 36 stron w Wordzie.
Tak, robię też komiks, będzie ze 128 stron, choć teraz mam dłuższą przerwę. Wersja angielska powinna być na mojej stronie www. Nie jestem zbyt dumny z grafiki w 1 rozdziale :(
Tak, robię też komiks, będzie ze 128 stron, choć teraz mam dłuższą przerwę. Wersja angielska powinna być na mojej stronie www. Nie jestem zbyt dumny z grafiki w 1 rozdziale :(
5
Pasek pod każdym postem, pod podpisem ma listę szarych prostokątnych linków. Pod moimi postami na na liście linków jest "www" kliknij go. Przenosi do www.galejro.deviantart.com
6
Jak pytałam to nie było linka 
Pooglądałam. Rysunki super - jestem pod wrażeniem, zwłaszcza, że masz własny pomysł na styl postaci i kreskę. Tylko babka w czerwonym ma za grube łydki
Natomiast wersja językowa - hmmm. Myslałeś o tym by wejść w współpracę z jakimś scenarzystą? Bo czasem dialogi kładą Ci historię - takie odniosłam wrażenie po przeczytaniu pierwszego rozdziału. Wielu grafików tak robi.

Pooglądałam. Rysunki super - jestem pod wrażeniem, zwłaszcza, że masz własny pomysł na styl postaci i kreskę. Tylko babka w czerwonym ma za grube łydki

Natomiast wersja językowa - hmmm. Myslałeś o tym by wejść w współpracę z jakimś scenarzystą? Bo czasem dialogi kładą Ci historię - takie odniosłam wrażenie po przeczytaniu pierwszego rozdziału. Wielu grafików tak robi.
9
sierotka ima wywaliła rodzinę na spacer, żeby ogarnąć mieszkanie i zamiast ogarniać napiła się pifka. i teraz już nic ie potrafi ogarnąćithilhin pisze:No tak, sierotka Ithi przeczytała wersję polską, chociaż autor sugerował angielską;Pimadoki pisze:Angielski kładzie na łopatki polską gramatykę i składnię, nieprawdaż?

Everything happens for a reason
12
Czemu nie, rysunki robię dla hobby, dajcie opis jakiś tekst i zobaczę co da się zrobić. Ostatnio staram się robić ilustrację do własnej noweli i zdobienia. Podajcie styl lub ulubioną kolorystykę. Niby nie jestem sponsorowany przez Black Red White ale to moja ulubiona kombinacja kolorów.
Jeśli chodzi o komiks i wersje językowe to tak. Wersja polska powinna iść przodem, ale internet w większości po polsku nie czyta więc naturalnie wystawiam w wersji angielskiej. Jako już-wkrótce-o-ile-będę-miał-farta-na-obronie-magister filologii angielskiej wciąż cierpię na podświadome myślenie po polsku w angielskim. Wersję polską w HD mam tu http://www.inkblazers.com/read-manga/Va ... /0?lang=pl przynajmniej prolog i 1 rozdział.
Scenarzysta? No w sumie po to tu dołączyłem by się podszkolić i podsłuchać od mistrzów jak to robić czyż nie? Więc może powinienem założyć jakiś temat w tym zakresie ... do działu weryfikowania
I niech Mroczny Ojciec ma mnie w swojej opiece, weryfikatorzy rozpętają mi Gehennę.
Jeśli chodzi o komiks i wersje językowe to tak. Wersja polska powinna iść przodem, ale internet w większości po polsku nie czyta więc naturalnie wystawiam w wersji angielskiej. Jako już-wkrótce-o-ile-będę-miał-farta-na-obronie-magister filologii angielskiej wciąż cierpię na podświadome myślenie po polsku w angielskim. Wersję polską w HD mam tu http://www.inkblazers.com/read-manga/Va ... /0?lang=pl przynajmniej prolog i 1 rozdział.
Scenarzysta? No w sumie po to tu dołączyłem by się podszkolić i podsłuchać od mistrzów jak to robić czyż nie? Więc może powinienem założyć jakiś temat w tym zakresie ... do działu weryfikowania