Serwus!

1
Cześć,
mam nadzieję, że nie potraktujecie tego jako reklamę. Jestem redaktorem w nowym wydawnictwie Simple Publishing (www.simpleplublihing.pl), a książki to moja pasja. Czytam bardzo dużo, także tekstów potrzebnych do pracy, potencjalnych autorów, którzy chcieliby wydać swoją książkę.

Chyba mogę powiedzieć, że lubię moją pracę :-)

Wpadłem na to forum, bo myślę, że nie tyle znajdę tutaj potencjalnych autorów, co nawiążę fajne kontakty z ludźmi, dla których czytanie i pisanie, to doskonałość :)

2
masz literówke w adresie.

do nawiązywania kontaktów nie jest potrzebny link z pracy :cool:
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

5
Grimzon pisze:Kolejny wydawca, który na stronie nie rozróżnia słowa ilość i liczba.
Czy mam przez to rozumieć, że wydacie mi książkę, która będzie miała dokładnie 70√3 stron?
grim, nie dokuczaj słabszym, to nieelegancko :-)

7
Grimzon pisze:
ravva pisze:grim, nie dokuczaj słabszym, to nieelegancko :-)
Przepraszam ale kto chce się zajmować profesjonalnie słowem pisanym i jeszcze brać za to pieniądze.
...? gdzie reszta zdania? ;>

9
Grimzon pisze:To jest już całe zdanie.
aaaa, no to jak tak, to ok.
ale kiedyś końcówkę oddasz?
albo chociaz znak zapytania. ;>

10
Ale człowiekowi pocisnęliście na starcie. :P Ptzecież to nie jest Ryszard z Wydawnictwa WitaNet, tylko poważny człowiek, a przynajmniej poważnie podchodzący do sprawy.

Wybacz niesfornym, Wydawco, ale mamy kiepskie doświadczenia z niektórymi przedstawicielami branży na tym forum. :P
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

11
10. Zamieszczając Dzieło lub Fragment Dzieła w Serwisie, Użytkownik upoważnia Administratora, w formie niewyłącznej, bezpłatnej i nieograniczonej co do terytorium licencji, do korzystania z Dzieła lub jego fragmentu, na następujących polach eksploatacji:

a. wykorzystywania Fragmentu Dzieła lub Dzieła w promocji i reklamie Serwisu oraz samego Dzieła, w dowolny sposób i w dowolnej formie,
b. decydowania o rozpowszechnianiu Fragmentu Dzieła lub Dzieła w dowolny sposób i w dowolnej formie,
c. rozpowszechniania Fragmentu Dzieła lub Dzieła komputerowej wykorzystaniem systemów teleinformatycznych (np. sieci Internet) oraz jego wielokrotnego utrwalania na nośnikach przeznaczonych do eksploatacji w komputerze lub innych urządzeniach mobilnych (zapis elektroniczny),
d. przechowywania Dzieła w Serwisie.

11 Zgodnie z §10 ust. 4 poniżej, usunięcie Konta nie powoduje wygaśnięcia ani rozwiązania licencji, o której mowa w ust. 10 powyżej.
Wycinek z regulaminu.

Na co uważać jeżeli ktoś się zdecyduje tam zamieścić swój utwór.
Raz że w regulaminie powinno używać się sformułowania utwór a nie działo. To szczegół.

Dwa ważniejsze.

Udziela się licencji niewyłącznej ale nie został tu określony czas tej licencji. Więc mamy dwie możliwości.
- licencja 5 letnia po których serwis traci możliwość korzystania z licencji lub
- licencja na czas nieoznaczony tylko w tym przypadku wypowiedzenie licencji można wykonać na podstawie art 68 UoPAiPP
1. Jeżeli umowa nie stanowi inaczej, a licencji udzielono na czas nieoznaczony, twórca może ją wypowiedzieć z zachowaniem terminów umownych, a w ich braku na rok naprzód, na koniec roku kalendarzowego.
Tylko taką rzecz należy dookreślić w regulaminie.

I trzy podpunkt b.

Na podstawie tego punktu przekazuje się wydawcy pełne prawo do dysponowania utworem na czas trwania licencji. Przykładowo pozwala się sprzedawać egzemplarze utworu w wersji papierowej lub audio.

Tyle z mojej strony.
Wszechnica Szermiercza Zaprasza!!!

Pióro mocniejsze jest od miecza. Szczególnie pióro szabli.
:ulan:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”