Witam

1
Witam wszystkich. Jestem Mikołaj, lat 23, student na kierunku technicznym. Ze swoich głównych zainteresowań mogę wymienić: gry komputerowe, piłkę nożną, historię starożytnego Egiptu. Co do literatury...

Czytam głównie fantasy, ew. powieści przygodowe, historyczne. Raczej żaden gatunek mnie nie odstrasza, ale nie trawię za bardzo sci-fi. Podejścia do pisania miałem na razie dwa. Pierwsze to epicka powieść, urwana po parudziesięciu stronach, drugie to opowiadanie. Udało mi się je nawet skończyć, ale postanowiłem je rozbudować i w efekcie - do dziś nie skończyłem. Aktualnie zabrałem się za pisanie nowego opowiadania, sam jestem ciekaw, co z tego wyniknie.

2
Pozaczynasz tak kilka "epickich" opowieści, a później będziesz do nich wracał i dopisywał ciąg dalszy jak cie coś natchnie :D

Witam na forum :)

3
Siemka. Krótkie opowiadania wcale nie są jakąś gorszą formą literacką. Najlepszym tego przykładem jest Edgar Allan Poe. Natomiast łatwiej skończyć opowiadanie niż powieść, dlatego przy początkach przygody z pisaniem polecam tę formę :)
"Laugh and the world laughs with you, weep and you weep alone." Ella Wheeler Wilcox
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”