Hej.

1
Hejka.

Zacząłem pisać 13 miesięcy temu z nudów, ale szybko się w to wciągnąłem i zamierzam tworzyć dalej. Mam już skończoną jedną książkę (650 stron fantasy), ale z szukaniem wydawcy ciężko debiutantowi.

Szkoda,że nie trafiłem na to forum wcześniej.
Lucki

3
Cześć Lucki,
Strony to żadna miara - pochwal się lepiej ile znaków :)

Klasyczne fantasy to chyba najbardziej nasycony obecnie gatunek, którego nie tylko wydawcy, ale i czytelnicy mają już często powyżej uszu. Chyba że napisałeś coś - w swoim odczuciu - naprawdę nowatorskiego, wtedy próbuj, nie poddawaj się. Powodzenia :)
-- Paweł K.

To nie zabawa / Stara wiara / Niewdzięczność historii / Artysta

4
Zawsze można publikować w internecie :D
Ja tak robię, bo wiem, że niczego nie wydam, z tak małym stażem :D
Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany.

5
Łoł, 650 stron w 13 miesięcy, i to bez żadnej rozgrzewki? Jeśli tylko nie piszesz dwudziestką z interlinią 5 i pół - niezłe tempo.

Witaj i rozgość się. Mam nadzieję, że dużo się tutaj nauczysz. :)
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

6
Jarppy pisze:650 stron niezły wynik. W jakim formacie? A4, A5 jakieś inne A
Anakolut pisze:Strony to żadna miara - pochwal się lepiej ile znaków
Właściwie to w żadnym formacie, gdyż wszystko jest na komputerze.

Ponoć na stronę książkową przypada 1800 znaków i tak założyłem. Ogólnie mam 1 185 183 znaków.
Ale w książce jest zastosowana Gra paragrafowa (w prostej formie), więc 100 stron odpada podczas czytania.

Zaczynając pisać myślałem że może ze 150 strono będzie. Nawet mi się nie śniło, że tak wyjdzie.
Lucki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”