Oto ja.

1
Na imię mam Tomek, mam 27 lat i mieszkam w trójmieście. Z wykształcenia administrator. Tyle formalnie.

Zainteresowań mam sporo, od wszelakich mniej popularnych sportów(kendo, asg), po hobby bardziej domowe jak gry rpg i maniakalne oglądanie seriali i anime. Z gatunków literacko/filmowych najbardziej mi odpowiada fantasy i sci-fy, tudzież inne jakie pozwalają oderwać się od szarej codzienności. W tym na czoło wysuwa się wspomniane anime.

Jak nie siedzę akurat pod wodą to staram się być gdzie tylko się da i na ile fundusze pozwalają. Podróżowanie od trzech lat okazało się być tyle fascynujące, co nie tak problematyczne i kłopotliwe jak sądziłem. Okazuje się prawdą po raz kolejny, "nie ważne co, ważne z kim." Także polecam wszystkim: spakuj się, wyjdź z domu i wróć za tydzień - lub dla pracujących po weekendzie.

Jeśli chodzi o pisanie to stawiam dopiero pierwsze kroki. Kiedyś próbowałem pisać wiersze, ale było to dawno i nieprawda. Do tego żaden nie ujrzał światła dziennego i skryły się gdzieś w czeluściach biurka. Po przeczytaniu wszystkich opowiadań Sapkowskiego z serii o Wiedźminie natchnęło mnie, by samemu spróbować swoich sił z piórem. Dodało się do tego nabudowanie pomysłów rpgowych, (a jako mistrz gry rodzi mi się ich trochę w głowie) które z braku sesji ostatnimi czasy musiały znaleźć inne ujście.

Założeniem i celem jest stworzenie serii opowiadań (mówią, że trzeba sobie wytyczać jasne cele). Narazie jest jedno, które musi odczekać swoje 30 dni, zanim dostanę swoją serię pochwał i cęgów.

Na forum wykopsała mnie bratowa ( tutaj dla niej wielkie brawa) argumentując, że może zmobilizuje mnie to pracy i wyrażając się o was w samych superlatywach.

Także w skrócie, witam wszystkich :)

PS. nie podoba mi się skrót forum Wery, bo od razu myślę o wilkołakach :P. Ciężko mi zrozumieć od razu o co chodzi i co tam robią werewolf-y.
God's in his heaven, all's right with the world.

2
Witaj!
Jak miło spotkać tu erpegowca oglądającego anime, chyba że reszta się z tym hobby skutecznie ukrywa. Masz jakieś ulubione gatunki, tytuły, a może link do MAla? :)
Pisarsko Cię tu na pewno pokierują w dobrą stronę., a miesiąc szybko zleci. Planujesz w tym czasie pisać kolejne opowiadanie, czy najpierw chcesz poznać opinie forumowiczów odnośnie pierwszego tekstu?

4
Lathi jeśli chodzi o gatunki tudzież tytuły anime to mam całkiem sporo do polecenia ( przede wszystkim neon genesis evangelion), ale to jak będziesz chciała to na privie obmówimy :) Więc napisz do mnie co Cię interesuje, albo że interesuje Cię wszystko.
Zanim miesiąc minie to chcę coś jeszcze napisać, a na opinie przyjdzie czas.
God's in his heaven, all's right with the world.

5
Tomku, witaj :)

Dlaczego określasz swoje słowa jako "wypociny"? Znalazłeś się na forum literackim, a nie w Alei Dręczycieli :D
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

6
wynurzony na brzegu trójmiasta
podróżą światłem w tunelu
stara się być gdzie tylko
do celu

prawdą nie dawno to było
jak wiersz między palcami
w mrok szuflady na dnie
spoczywa

założeniem i celem dlaczego
zwrotów nigdy nie dość