Witam serdecznie

1
Muszę przyznać, że od dawna nie rejestrowałem się na żadnym forum. Nie chodzi o to, że nie lubię wnikać w nowe społeczności lub mam jakąś awersję do rozmawiania z ludźmi. Powód jest trywialny: brak czasu, który wykorzystuję na usprawiedliwianie się, że go nie mam. :)

W każdym razie, witam Was. Mam nadzieję, że będę mógł wsiąknąć w społeczność w miarę bezboleśnie. Już nie mogę się doczekać, aż będę mógł wrzucić jakieś swoje dzieło do zweryfikowania.

Żeby nie było, że nie napisałem nic o sobie, przedstawię kilka faktów poniżej.
Mam 21 lat i pracuję jako projektant poziomów gier w pewnej Krakowskiej firmie. Interesuję się głównie Psychologią oraz możliwościami przekładania jej na gry komputerowe, co de facto wiąże się z moją pracą.

Po godzinach uwielbiam bawić się muzyką, prócz jej słuchania tworzyć i wymyślać nowe kombinacje dźwięków. Z tego też powodów zacząłem ćwiczyć grę na pianinie, szarpię struny gitary elektrycznej i mam za sobą epizod ze skrzypcami. W tym momencie marzę o wypróbowaniu wiolonczeli, którą uważam za jeden z najładniej brzmiących instrumentów.

Pisarstwo z kolei jest dla mnie pewnego rodzaju odpoczynkiem. Mogę uciec do edytora tekstu od całego zgiełku i chaosu, który na co dzień często mnie otacza. Jakiś czas temu postanowiłem, że będę pisał regularnie. Sprawia mi nieopisaną frajdę kończenie własnych opowiadań i przelewanie na papier myśli oraz zawirowań fabularnych.

Mam nadzieję, że będziemy się dogadywać. :)

2
Witam kolegę z branży :)
Powodzenia!
"Och, jak zawiłą sieć ci tkają, którzy nowe słowo stworzyć się starają!"
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis

3
Cześć. Ładny awatar. Melancholijny.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”