Cześć.
Mam na imię Piotr. Lat 17. Cóż mogę rzecz, piszę od roku. Jestem zagorzałym fanem sagi ,,Pieśni Lodu i Ognia". Doceniam również naszego rodzimego ,,Wiedźmina". W ostatnim czasie delektuję się z książkami Stephena Kinga np. ,,Cmętarz zwieżąt". Cudowna!
Jestem na biol-chemie. Biologia jest moją miłością, chemia mniej, ale też.
Marzą mi się jakieś medyczne studia. Hmm.. może ratownictwo medyczne. Czas pokażę, a matura wszystkich równo osądzi.
Od jakiegoś czasu kreuję swój własny książkowy świat. Mam już 40 stron, ale niestety kuleję z opisami i mam nadzieję, że jest wkrótce uda mi się wyrobić w zgrabnym opisie.
Darz Bór!
6
Jeśli o Kinga chodzi, polecam "Jak pisać. Pamiętnik rzemieślnika" przede wszystkim 
Witaj!

Witaj!
"Och, jak zawiłą sieć ci tkają, którzy nowe słowo stworzyć się starają!"
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis
7
Zobaczymy, czy będziesz miał podobne wrażenia po Sklepiku, jak ja: tak do połowy czytało mi się dosyć ciężko, za to potem doleciałem bez przystanków do końca, mimo iż była już późna noc ;P. Natomiast "Martwa Strefa" jest moim zdaniem lepsza i pomijając "Mroczną Wieżę" - bo to zupełnie coś innego - to chyba najlepsza książka Kinga.
Przez przypis dotyczący Pamiętnika Rzemieślnika, zamieszczony w przedmowie "Rolanda", od nowa zachciało mi się pisać
. Pomijając trafne uwagi odnośnie samego pisania, jest jeszcze świetna część autobiograficzna, gdzie widać, jak dobrym pisarzem jest King: chciałbym umieć w tak ciekawy sposób opisać wizytę u lekarza 
Przez przypis dotyczący Pamiętnika Rzemieślnika, zamieszczony w przedmowie "Rolanda", od nowa zachciało mi się pisać