Witam wszystkich.

1
Hej. Nazywam się asia i mam 16 lat. Lubię fantastykę, jednak to co tworzę w niczym jej nie przypomina. Obracam się raczej w kręgach powieści grozy. Chyba. W zasadzie to nie wiem czym dokładnie charakteryzuje się taki rodzaj powieści. Czy ktoś z was mógłby go opisać? Z góry dziękuję :)

3
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

5
ów dział to raj dla nabijaczy postów :wink:

Oh, zapomniałbym - witam.

Mamy nadzieję, iż nie ugniesz się pod krytyką naszych lokalnych weryfikatorów, by pełna determinacji i umorana krwią konkurentów, weszła do kanonu polskiej literatury fantasy.

6
Horror (łac. groza, strach), fantastyka grozy – odmiana fantastyki polegająca na budowaniu świata przedstawionego na wzór rzeczywistości i praw nią rządzących po to, aby wprowadzić w jego obręb zjawiska kwestionujące te prawa i nie dające się wytłumaczyć bez odwoływania się do zjawisk nadprzyrodzonych. Zadaniem horroru jest często wywołanie lęku i niepokoju u odbiorcy utworu. Pojawiające się w świecie utworu zjawiska fantastyczne podważają ustalone na początku i akceptowane przez bohaterów prawa świata. Różnica między horrorem a thrillerem polega na tym, że w thrillerze zagrożenie ma charakter realny (np. przestępca, epidemia).

Patrz: wiki.

Dzień dobry. Wesołych świątawych.
"Tymczasem zaś trzymajcie się ciepło i bądźcie dla siebie dobrzy".

Przedmowa - list do Czytelnika z "Zielonej mili" Stephena Kinga.

"Zawsze wiedziałem, że jestem cholernie wyjątkowy".

Damon Albarn
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”