Meaglar - Witam serdecznie!

1
Witam!

Mam na imię Mateusz. Lat 17. Piszący od dwóch lat. Mieszkam w Jaśle (taka mała mieścinka na Podkarpaciu. Niecałe 40k mieszkańców) i chodzę do LO.

Na co dzień zajmuję się nauką (tak to jest, jak się chodzi do "elitarnej" szkoły z poziomem opadającym co roku niczym wody gruntowe). Poza tym lubię posłuchać dobrej (tj. łapiącej za serce) muzyki. A że różnie to bywa każdego dnia, więc wychodzi rock, metal, ambient czy muzyka filmowa. Z resztą tutaj mój profil muzyczny last.fm:

http://www.lastfm.pl/user/Meaglar/

Do tego gram w stare dobre RPG (czyt. papierowe): Warhammer, Neuroshima, czasami "Ej, zróbmy jakąś sesję" o czwartej nad ranem :)

Moje ulubione książki: "Mroczna Wieża" S. Kinga, "Pierścień Tęsknoty" Ch. Kubasika oraz "Młody chemik. Wszystko o czym chcesz wiedzieć, a wstydzisz się zapytać".

Pozdrawiam

3
"Mroczna Wieża" S. Kinga

Już Cię lubię, sai.

[podwija rękawy flanelowej koszuli i poprawia pas z rewolwerami z sandałowego drewna]

Witam i pozdrawiam.
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

6
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

8
Jeśli idzie o tę chemię, to miałem na myśli "Saletra. Siarka. Potas. Węgiel drzewny" i inne wynalazki świata ;)

Jakoś innego kontaktu nie mam z chemią. Mój profesor ma mi to za złe ;)

10
Chemia zła nie jest.

"Za moich czasów nie było kwasu siarkowego (IV) i (VI), ale siarkowy i siarkawy!".

Si. Witaj, padawanie, u Mistrzów Jodu.

King? Znowu. Gdzie się nie ruszę, Stevie. "Room 1408". S. Jackson patrzy na mię z plakatu.

Co bym wzięła na bezludną wyspę? Nie wiem. To takie ważne?

Zawsze mówiłam, że jestem aspołeczna. Rum. I zostałabym drugim Sparrowem.

Pozdro.
"Tymczasem zaś trzymajcie się ciepło i bądźcie dla siebie dobrzy".

Przedmowa - list do Czytelnika z "Zielonej mili" Stephena Kinga.

"Zawsze wiedziałem, że jestem cholernie wyjątkowy".

Damon Albarn
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”