Moc z wami! /Zdravo!

1
Jak nietrudno się domyślić jestem fanem Star Wars. światem wykreowanym przez George’a Lucasa zafascynowałem się w kwietniu 2001 roku i tak mi zostało do dziś. Nie ograniczam się tylko do filmów – oj nie, moja „specjalność” to książki, komiksy, gry itp., czyli wszystko to, co się zalicza do szeroko pojętego Expanded Universe. Jako że nie lubię siedzenia na krześle i nic-nie-robienia, całkiem szybko zostałem redaktorem gwiezdnowojennego serwisu internetowego The Outer Rim (www.outerrim.pl). Na forum tejże strony prowadzę już od kilkunastu miesięcy grę Play By Forum RPG „Polowanie na Jedi” – jeśli ktoś lubi tego typu rozrywkę i jest na dodatek fanem Star Wars, gorąco zapraszam.

To za sprawą książek SW zainteresowałem się pisaniem, no a że nie chciałem poprzestać tylko na fanfikach (których w ciągu trzech lat napisałem ponad trzydzieści), od połowy zeszłego roku zabrałem się także za klasyczne opowiadania fantasy. Będziecie tu pewnie mogli zobaczyć zarówno te pierwsze utwory, jak i te drugie.

Co by tu jeszcze rzec? No tak, trzeba wyjaśnić co oznacza to słówko, które stoi przy rubryczce „Skąd?”. Tak więc wyjaśniam: urodziłem się w Socjalistycznej Federacyjnej Republice Jugosławii, niemniej obcokrajowcem nie jestem, gdyż moją matką jest Polką. Uważam się zarówno za Polaka, jak i Jugosłowianina - każdy z krajów byłej Jugosławii jest przeto moją ojczyzną w równym stopniu co Polska. Nie obrażę się, jak ktoś mnie nazwie np. Serbem, Chorwatem czy Macedończykiem, bo po trosze jestem każdym z nich, heh.

PS. Poza Star Wars moje zainteresowania oscylują wokół seriali SF (BSG, Firefly, Farscape, X-Files itd.), Tolkiena i Sapka, a rzeczy mniej oderwanych od rzeczywistości lubię oglądać piłkę nożną i siatkówkę na poziomie reprezentacyjnym (mam 7 drużyn narodowych, heh!).

PS2. Jak ktoś ma jakieś pytania, proszę śmiało je zadawać.
Nie ma emocji - jest spokój

Nie ma ignorancji - jest wiedza

Nie ma pasji - jest pogoda ducha

Nie ma chaosu - jest harmonia

Nie ma śmierci - jest Moc

2
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

3
Welcome very much XD
"Małymi kroczkami cała naprzód!!" - mój tata.

„Niech płynie, kto może pływać, kto zaś ciężki – niech tonie.” - Friedrich Schiller „Zbójcy”.

"Zapal świeczkę zamiast przeklinać ciemność." - Konfucjusz (chyba XD)

4
witamy, witamy......

Krążą plotki. że podobno trzymają tu trupy nowicjuszy w piwnicy.... 8)
jestem, więc pisze...

Jedni myślą, że piszą. Drudzy piszą, że myślą.

5
Hairoth, nie rozpowiadaj, bo zaraz do nich dołączysz! :twisted:

I witam, witam, pogadaj z Patrenem, pokaże ci swoje miecze świetlne.

Czołem i kantem łysiny, o!
Are you man enough to hold the gun?

6
khm...chyba zacznę pisać szyfrem

ataak anaa asaerio atao afaajnie atau ajaest 8)
jestem, więc pisze...

Jedni myślą, że piszą. Drudzy piszą, że myślą.

9
Jedi. Tak czekałam, kiedy to się stanie.

Jedi-padawan. Co się dzieje na tym padole łez?

Hej, witaj.
"Tymczasem zaś trzymajcie się ciepło i bądźcie dla siebie dobrzy".

Przedmowa - list do Czytelnika z "Zielonej mili" Stephena Kinga.

"Zawsze wiedziałem, że jestem cholernie wyjątkowy".

Damon Albarn

10
Czyżbyście tu żadnych Jedi nie mieli? Uuu, nieładnie, nieładnie...

BTW, czy ktoś tu publikuje jakiekolwiek opowiadania fanowskie? No i - czy to w ogóle dozwolone? (lepiej zapytać, co by później nie dostać batem od modaratora, heh)
Nie ma emocji - jest spokój

Nie ma ignorancji - jest wiedza

Nie ma pasji - jest pogoda ducha

Nie ma chaosu - jest harmonia

Nie ma śmierci - jest Moc

11
Kiedyś był jakiś Manty, ale to było dawno...

Mod na pewno ujmie to lepiej, ale wydaje mi się, że Weryfikatorium to nie jest najlepsze miejsce na FF. Wiele osób uważa, że to po prostu odtwórcze i wolą dostać coś Twojego od początku do końca.

Pozdro.
"Tymczasem zaś trzymajcie się ciepło i bądźcie dla siebie dobrzy".

Przedmowa - list do Czytelnika z "Zielonej mili" Stephena Kinga.

"Zawsze wiedziałem, że jestem cholernie wyjątkowy".

Damon Albarn

12
JAKIE "NIE MA JEDI"?!?!?!?!

[zeskakuje z budynku, łopocząc szatą i Mocą przyzywając miecz świetlny do dłoni]

Jam jest! Ja!

Znaczy może nie jakiś mega fan, ale filmy oglądałem nie raz i nie dwa, książek czytałem sporo ("Jednocząca Moc" już czeka w kolejce), gry też się zdarzały (KOTORy rulez ^^; i Battlefronty!). Jak jeszcze miałem mleko pod nosem i nie wiedziałem nic o tym forum, to napisałem tragicznego fanficka. No, nieważne. Nie wiecie nic o tym fanficku...

[używa Mocy, machając otwartą dłonią przed twarzami zebranych]

No... Tak w ogóle cześć. I have good feeling about this.

Pozdrawiam.

[niknie w kłębach fioletowej pary]

Dodane po 1 minutach:

[Pojawia się na chwilę, cały obszarpany i obłocony]

Ten... no... Odnośnie fanficków to jasne, że możesz wrzucić.

[rzuca się w przepaść]
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”