Jak nietrudno się domyślić jestem fanem Star Wars. światem wykreowanym przez George’a Lucasa zafascynowałem się w kwietniu 2001 roku i tak mi zostało do dziś. Nie ograniczam się tylko do filmów – oj nie, moja „specjalność” to książki, komiksy, gry itp., czyli wszystko to, co się zalicza do szeroko pojętego Expanded Universe. Jako że nie lubię siedzenia na krześle i nic-nie-robienia, całkiem szybko zostałem redaktorem gwiezdnowojennego serwisu internetowego The Outer Rim (www.outerrim.pl). Na forum tejże strony prowadzę już od kilkunastu miesięcy grę Play By Forum RPG „Polowanie na Jedi” – jeśli ktoś lubi tego typu rozrywkę i jest na dodatek fanem Star Wars, gorąco zapraszam.
To za sprawą książek SW zainteresowałem się pisaniem, no a że nie chciałem poprzestać tylko na fanfikach (których w ciągu trzech lat napisałem ponad trzydzieści), od połowy zeszłego roku zabrałem się także za klasyczne opowiadania fantasy. Będziecie tu pewnie mogli zobaczyć zarówno te pierwsze utwory, jak i te drugie.
Co by tu jeszcze rzec? No tak, trzeba wyjaśnić co oznacza to słówko, które stoi przy rubryczce „Skąd?”. Tak więc wyjaśniam: urodziłem się w Socjalistycznej Federacyjnej Republice Jugosławii, niemniej obcokrajowcem nie jestem, gdyż moją matką jest Polką. Uważam się zarówno za Polaka, jak i Jugosłowianina - każdy z krajów byłej Jugosławii jest przeto moją ojczyzną w równym stopniu co Polska. Nie obrażę się, jak ktoś mnie nazwie np. Serbem, Chorwatem czy Macedończykiem, bo po trosze jestem każdym z nich, heh.
PS. Poza Star Wars moje zainteresowania oscylują wokół seriali SF (BSG, Firefly, Farscape, X-Files itd.), Tolkiena i Sapka, a rzeczy mniej oderwanych od rzeczywistości lubię oglądać piłkę nożną i siatkówkę na poziomie reprezentacyjnym (mam 7 drużyn narodowych, heh!).
PS2. Jak ktoś ma jakieś pytania, proszę śmiało je zadawać.
Moc z wami! /Zdravo!
1Nie ma emocji - jest spokój
Nie ma ignorancji - jest wiedza
Nie ma pasji - jest pogoda ducha
Nie ma chaosu - jest harmonia
Nie ma śmierci - jest Moc
Nie ma ignorancji - jest wiedza
Nie ma pasji - jest pogoda ducha
Nie ma chaosu - jest harmonia
Nie ma śmierci - jest Moc