Witam wszystkich serdecznie,

1
chociaż z pewnym zakłopotaniem. Bierze się ono stąd, że pisanie jest częścią mojego zawodu, publikuję więc teksty specjalistyczne i popularyzatorskie z dziedziny, która nie ma nic wspólnego ani z literaturą, ani z krytyką literacką. Skłonność do układania fabuł i pisania beletrystyki uważałam natomiast za rodzaj uporczywej dolegliwości, którą długo utrzymywałam w tajemnicy. Ponieważ jednak objawy mi nie przeszły, a do tego odkryłam portale dla ludzi dotkniętych podobną przypadłością, postanowiłam się tu zgłosić.

Lubię rozmowy o warsztacie literackim. O fabule, bohaterach, konstrukcji tekstu i innych zagadnieniach z tego zakresu.
Lubię też muzykę. Niszową.
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

2
W takim razie trafiłaś w dobre miejsce :) Witaj!
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

3
Tutaj nie masz co liczyć na remisję choroby ;) objawy będą się jedynie pogłębiać;) ale nie martw się chorych Ci u nas dostatek ;) Witaj
"-Jak się dowiemy ile on ma lat ?
-Utnijmy mu nogę i policzmy słoje"

Re: Witam wszystkich serdecznie,

4
rubia pisze:Lubię też muzykę. Niszową.
co to jest muzyka niszowa?
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

5
To muzyka dla koneserów, lubiących powiedzmy dźwięk szarpanej piły ;) Zjawisko niemasowe. Witam rubia :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

6
Dzięki za miłe słowa na powitanie.
A muzyka niszowa? Zależy, do jakiej niszy się trafi. Dla mnie jest to muzyka średniowieczna (świecka!) i jej współczesne trawestacje, również rockowe i metalowe. Dźwięk szarpanej piły też można w nich usłyszeć, chociaż niezbyt często...
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”