Cześć!

1
Programista z zawodu a ogrodnik z zamiłowania wita użytkowników Weryfikatorium. :) Jakiś czas temu wpadła mi do głowy pewna myśl, że pisanie w sumie mogłoby być całkiem ciekawą alternatywą spędzania wolnego czasu, zwłaszcza gdy sezon ogrodniczy nieubłaganie zmierza ku końcowi... Dlatego też postanowiłem sobie nieco przybliżyć to zagadnienie i zobaczyć, z czym to się je. Tak więc w najbliższym czasie trochę się tu rozejrzę i poprzyglądam. Kto wie, może nawet w przyszłości jakiegoś swojego potworka uda mi się tu Wam zaprezentować? :) Jeśli chodzi o ulubione gatunki książek, to jestem fanem powieści detektywistycznych, s-f oraz thrillerów.

Cześć!

4
Po prostu kolejny język do ogarnięcia? ;)
Miłego pobytu tu...
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Cześć!

6
Andy pisze: Hej, w jakim języku piszesz? Taki żart branżowy.
Oczywiście, że Python. :D Na jego cześć powstał nawet wiersz! The Zen of Python
Tak mi teraz przyszło do głowy, że to całkiem ciekawy pomysł by był, żeby napisać coś wykorzystując głównie słowa kluczowe. :D Ok, dobra, trochę zaczynam odlatywać...
Natasza pisze:
Alternatywa! Andrzej przyjdzie z nahajką!
Hmm, nahajka...Nieźle. Drugi post i już słowo, którego w życiu nie widziałem na oczy. Widzę, że będzie ciekawie. :D (spokojnie, "wujek" mi już wytłumaczył)
P.Yonk pisze: Po prostu kolejny język do ogarnięcia? ;)
Dokładnie! :D. Ale ponoć jak już się człowiek nauczy jednego, to inne są już tylko formalnością. ;)
brat_ruina pisze:
poka potwora :D
Zastanowię się nad tym...

Cześć!

7
Akso pisze:
Andy pisze: Hej, w jakim języku piszesz? Taki żart branżowy.
Oczywiście, że Python. :D
Tu C# i TypeScript ;) W innych językach praktycznie nie pracuję, choć Pythona trochę znam. Może dlatego moja proza jest jak od linijki.

Cześć!

8
U mnie króluje kombo Python+JavaScript. Kiedyś trochę próbowałem powalczyć z PHP, ale to było dawno i nie prawda. ;) Hah, nie ma to jak rozmowa o językach programowania na forum literackim. :D

Cześć!

9
PHP, JavaScript, i słyszałem, że ponoć w branży najkrótszym żartem jest dwuwyrazowe zdanie "programista HTML", ale HTML + SCSS też trzeba programować... :)
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Cześć!

10
P.Yonk pisze: słyszałem, że ponoć w branży najkrótszym żartem jest dwuwyrazowe zdanie "programista HTML"
Haha, coś w tym musi być, bo ja słyszałem, że niektórzy ukrzyżowaliby każdego, kto HTML kwalifikuje jako język programowania. :D

Cześć!

11
Akso, pisanie opowiadań i pisanie programów ma ze sobą coś wspólnego (poza tym, że i tu i tu używa się "języków"): na początku coś piszesz i wydaje ci się to super, a innym nie za bardzo. A jak poćwiczysz przez dłuższy czas i wracasz do swoich pierwszych wypocin to dopiero wtedy sam widzisz, jakie to było słabe ;)

Added in 7 minutes 13 seconds:
Hmm, a może nawet mają ze sobą więcej wspólnego, niż się wydaje:
- własne błędy trudniej zobaczyć i potrzeba code review, czyli bety, redakcji;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”