Cześć !

1
Witam wszystkich ! świeżo upieczony (no może nie tak znowu świeżo) licealista.

Historia to moja pasja, a pozatym to trochę tego i tamtego. Ogólnie to dosyć wszechstronny jestem... chyba :)
Istnieje Opatrzność, która chroni idiotów, pijaków, dzieci i Stany Zjednoczone Ameryki.

Otto von Bismarck

2
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

4
Witam:)

Skoro taki wszechstronny, to fizyka też?:D Bo domyślam się, że literaturę uważasz za oczywistą, inaczej byś tutaj nie trafił.

Pozdrawiam

kognitywna

8
kognitywna pisze:Witam:)

Skoro taki wszechstronny, to fizyka też?

Aż taki wszechstronny niestety nie jestem :D

Eitai Coro pisze:<przemilczenie wspomnienia chłopaka o ksywie żurek>

To nie ja :) Nie miałem pomysłu na ksywkę poprostu :P

Jacek Skowroński pisze:Próbowałeś owego...?

Niestety owego jeszcze nie próbowałem, ale zamierzam :)

Dodane po 1 minutach:

Coś mi z tym cytowaniem nie wyszło :(

Naprawiłem. Następnym razem wrzuć nick w cudzysłowie ;) - Testudos
Istnieje Opatrzność, która chroni idiotów, pijaków, dzieci i Stany Zjednoczone Ameryki.

Otto von Bismarck

10
W sumie jako miłośnik historii jesteś o krok do przodu z pisaniem. W końcu to życie pisze najlepsze historie. A wiedza o prawach, wg których świat się zmienia, pozwala na uczynienie świata bardziej realnym, lepiej dopracowanym. Właściwe zainteresowanie z właściwym zainteresowaniem;) Ten tego...

Z tą fizyką trochę szkoda, liczyłam, że ktoś mnie w końcu przekona do tej szatańskiej dziedziny nauki;)

Pozdrawiam

k.

11
podziwiam zamilowanie do historii...mi jakos ona do glowy nie wchodzi, dobrze ze zmienilam zdanie, bo chcialam zdawac historie na maturze, to by bylo przykre.

witam:)
wiatr zabija

12
Z historią to jest taki myk, że bez zrozumienia zależności politycznych i kulturowych nie ma sensu się jej uczyć. Bo po co Ci setki dat, nazwisk, miejsc? Jeśli nie widzisz większych prądów, przyczyn i skutków, to nie ma Cię to jak kręcić, bo to tylko zwykła pamięciówka. Ja dostaję gęsiej skórki na myśl o fizyce, ale mam świadomość, że nie wynika to z jej beznadziejności i nudności. Wręcz przeciwnie. Ale ja jej po prostu nie rozumiem;)

Pozdrawiam

kognitywna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”