No elo!

1
Cześć, dzień dobry!

Mam na imię Weronika, mam 22 lata, nie piję już od... 8)
Na forum zarejestrowałam się, ponieważ chcę się rozwijać. Pisanie i czytanie to przecież najlepsza metoda, by pracować nad warsztatem, prawda? Zdarzyło mi się wcześniej pisać opowiadania "do szuflady", ale tak niezbyt namiętnie. Wyjątkowo namiętnie za to udzielałam się i udzielam (choć przez brak czasu mniej namiętnie) na PBF-ach i gracz na silniku Vallheru. Wszelkiego rodzaju sesje pisane i storytelling nie są mi obce, a wręcz mocno zaprzyjaźnione. <3
Nigdy nie myślałam poważnie o wydaniu książki. Mam wrażenie, że nie byłaby fabularnym mistrzostwem. Swego czasu myślałam o stworzeniu czegoś na kształt strumienia świadomości (w czasach, gdy Piotr C. i Bukowski wydawali mi się niezwykle ambitni, pochłaniający i w ogóle niesamowici) lub zbioru przemyśleń połączonych tematycznie (mówiąc po ludzku - przeczytałam Biegunów Tokarczuk i mną zawirowało heh), ale nigdy nie było to moim marzeniem. Mam za to inne! Również związane z pisaniem. Chciałabym tworzyć w bardzo szeroko pojętym gamedevie. Bycie writerem, scenarzystą, a nawet dziennikarką grową wydaje się genialną sprawą. Potrzebuję jednak więcej doświadczenia, warsztatu, prób. Został mi ostatni rok studiów. Postanowiłam sobie, że intensywnie przeznaczę go właśnie na takie rzeczy, by móc się wbić w ten wymarzony świat z wielką mocą. Więc cóż. Jeśli chcecie mi czegoś życzyć, to tylko tego, by nie opuścił mnie zapał i nie pokonały demony kompleksów, bo przecież w końcu musi się udać!

No elo!

5
Witaj :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

No elo!

7
Juliahof pisze: Witaj:-)) Co studiujesz?
Obecnie coś, co nazywa się publikowanie cyfrowe i sieciowe :D na licencjacie za to skończyłam filologię polską

Aktegev pisze: Cześć, rozgość się :)
Rejwach pisze: udzielałam się i udzielam (choć przez brak czasu mniej namiętnie) na PBF-ach i gracz na silniku Vallheru.
Rzucisz jakimś tytułem? Kiedyś też grywałam, ale dawno i zupełnie nie wiem, co teraz na topie.
Na Vallheru się już nie udzielam, ale zaliczyłam chyba wszystkie duże tytuły heh. Redoran, Amorion, KF, Zakon Smoka i pewnie wiele innych. A co do PBF-ów, wymieniałabym i wymieniałabym nie wiadomo ile. Ale głównie te w klimatach SL'owych. I na podstawie Zmierzchu, ale to w czasach gimnazjum :lol:

No elo!

8
Brakuje nam tu tekstów o seksownych wampirach :D
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

No elo!

13
Cześć. :D
Ja w ogóle nie w tych tematach, ale brzmi ciekawie. Jak coś wrzucisz, to chętnie czytnę. :D
„Words create sentences; sentences create paragraphs; sometimes paragraphs quicken and begin to breathe.” – Stephen King

No elo!

14
Navajero pisze: Brakuje nam tu tekstów o seksownych wampirach :D
Wielu rzeczy nam tu szczęśliwie brakuje, nie podpuszczaj ;)

Rejwach, witaj w gronie zacnych, ale jednak wariatów ;)
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

No elo!

15
Sama możesz taki napisać zazdrośnico :P
dr Samuel Johnson
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”