Na powitanie

1
Może później znajdę czas, żeby napisać więcej (nie lubię tak o sobie), więc teraz podstawowe informacje:

Wiek średni, doświadczenie w pisaniu jakieś mam, aczkolwiek nie beletrystyka, tylko raczej prace naukowo-techniczne. Tutaj mam zamiar zająć się przyjemniejszą pisaniną, głównie fantastyką (szeroko rozumianą).

Czytam niezmiernie rzadko (brak czasu), z beletrystyki głównie fantastyka, oraz to, co lubi żona (kryminały). To właśnie lektura ostatnich "dzieł" skłoniła mnie do pisania. Chciałem sprawdzić/pokazać, że można to robić lepiej, bez używania urw i ujów, pisząc np. że "Andrzej uderzył się w kolano i zaklął siarczyście", zamiast pisania jakich zwrotów i w jakich przypadkach Andrzej użył w tej niemiłej sytuacji.

Nie miejcie pretensji, jeśli będę czasem zaglądał do zamieszczanych tekstów i czepiał się o drobiazgi. Jestem do tego przyzwyczajony (częściowo taka praca zawodowa, choć branża zupełnie inna), a jeśli przesadzę, to dajcie znać. Czepiał dalej się będę, ale już niekoniecznie na forum (tylko prywatnie, żeby sobie poćwiczyć to, co później robię z własnymi tekstami).
Dziennik postępów pracy (minds)

Na powitanie

2
Oooch, czepiaj sie, wery to uwielbia <3
Dzien dobry.
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

Na powitanie

4
Witaj :) Dasz swój tekst do oceny, to zobaczysz jak my potrafimy się czepiać :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Na powitanie

6
Cześć, cześć!
Tutaj jak widać czepialskich nie brakuje, taka specyfika naszego forum. :lol: :twisted:
Miłej zabawy!
„Words create sentences; sentences create paragraphs; sometimes paragraphs quicken and begin to breathe.” – Stephen King

Na powitanie

7
jkornell pisze: Chciałem sprawdzić/pokazać, że można to robić lepiej, bez używania urw i ujów, pisząc np. że "Andrzej uderzył się w kolano i zaklął siarczyście", zamiast pisania jakich zwrotów i w jakich przypadkach Andrzej użył w tej niemiłej sytuacji.
Trzymam kciuki.

(A gangusy niech chodzą w rurkach i niech mówią kurcze pieczone i motyla noga:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”