Witajcie,
jeśli któryś z Was kojarzy mój nick tutaj, to tak, to ja z Deviantart.com: https://www.deviantart.com/anaspieinpoland , choć teraz jestem obrzydzony tą stroną. Dowiedziałem się o tym Forum dzięki grupie 'Piórowładni' z Facebooka.
Za namową mojego przyjaciela, postanowiłem napisać jeszcze raz Remake mojego Magnum Opus z 2007 roku. Udało mi się, i teraz szukam osób, które zechciałyby podzielić się swoimi komentarzami i ocenami na temat tego Remake'u.
Przyznaję, że póki co szczęścia nie mam. Na 30 ochotników tylko 1 dał mi swoje uwagi. Lub może aż 1. Mam nadzieję, że tutaj będę miał więcej szczęścia...
Wejście na Weryfikatorium
2Witamy.
Zasady znasz, a nie to czym prędzej poznaj. A potem rzut na głęboką wodę.
Rozgość się
Zasady znasz, a nie to czym prędzej poznaj. A potem rzut na głęboką wodę.
Rozgość się

Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze
3Cześć.
Wszystko w Twoich rękach
Wszystko w Twoich rękach

Mówcie mi Pegasus 
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak
4To: https://www.deviantart.com/anaspieinpol ... -781666288 bardzo mi się podoba.
Cześć.
Cześć.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
5Cześć!
Istnieje cel, ale nie ma drogi: to, co nazywamy drogą, jest wahaniem.
F. K.
Uwaga, ogłaszam wielkie przenosiny!
Można mnie od teraz znaleźć
o tu: https://mastodon.social/invite/48Eo9wjZ
oraz o tutaj: https://ewasalwin.wordpress.com/
F. K.
Uwaga, ogłaszam wielkie przenosiny!
Można mnie od teraz znaleźć
o tu: https://mastodon.social/invite/48Eo9wjZ
oraz o tutaj: https://ewasalwin.wordpress.com/
6AnAspieinPoland, poczytaj co u nas piszą, skomentuj kilka a potem publikuj własne 
Powodzenia

Powodzenia

Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018
7Coś mi mówi, że to Forum to była pomyłka... Moja pomyłka. A nie minął nawet tydzień...
8Czy rejestracja na forum było pomyłką, czy też nie, zależy od Ciebie i od tego, czego po rejestracji oczekiwałeś. Fajnie by było, gdybyś został, nauczył się czegoś, a potem opublikował bestseller i wszystkim nam odpalił procent z tantiem. Jednakże nie możesz oczekiwać przytakiwania. Jesteśmy stadem bywa, że złośliwym, chociaż skłonnym do pomocy. Mi forum pomogło i Tobie tez może pomóc w lepszym pisaniu, pod dwoma warunkami: naprawdę chcesz, by ci pomóc (tzn. nie zarejestrowałeś się po to tylko, by reklamować swoje wielkie Dzieło) i nie będziesz się obrażał z powodu krytyki (ani załamywał). Ponadto, mam wrażenie, że uczestnicy forum jako całość mają jednak pewien określony gust: to znaczy, większość - tak mi się zdaje - chce jednak pisać tak, by odnieść sukces komercyjny i tego samego oczekuje po publikowanych tutaj utworach; a równocześnie chce, by ich dziełka prezentowały jednak pewną wartość, by nie były kiczem itd.
Jeżeli więc dzielisz ten cel - tzn. chcesz napisać coś, co trafi w gusta redaktorów i czytelników i będzie w założeniu komercyjne - to rejestracja nie była pomyłką. Pamiętaj: aby zostać pisarzem, trzeba mieć skórę grubą, zwłaszcza na tyłku. W książce Kresa, o której piszesz, w jednym miejscu wspomina z rozrzewnieniem czasy, gdy sam dostawał po d* od kolegów starszych pisarzy.
Szczerze Ci życzę, byś zacisnął zęby, został i się czegoś nauczył. Z drugiej strony jednak, co pewien czas na forum trafiają osoby przeświadczone o swojej genialności, o tym, że są niedocenionymi artystami i uwielbiające robić dramę wobec siebie. Z Twoich wypowiedzi wynika, że nie należysz do tej kategorii; jednakże weź też pod uwagę fakt, że niektórzy z nas, po wieloletnich doświadczeniach, są dość uczuleni na pewne objawy i reagują na nie alergicznie, często zapewne przesadnie.
Niezależnie od decyzji, powodzenia.
Jeżeli więc dzielisz ten cel - tzn. chcesz napisać coś, co trafi w gusta redaktorów i czytelników i będzie w założeniu komercyjne - to rejestracja nie była pomyłką. Pamiętaj: aby zostać pisarzem, trzeba mieć skórę grubą, zwłaszcza na tyłku. W książce Kresa, o której piszesz, w jednym miejscu wspomina z rozrzewnieniem czasy, gdy sam dostawał po d* od kolegów starszych pisarzy.
Szczerze Ci życzę, byś zacisnął zęby, został i się czegoś nauczył. Z drugiej strony jednak, co pewien czas na forum trafiają osoby przeświadczone o swojej genialności, o tym, że są niedocenionymi artystami i uwielbiające robić dramę wobec siebie. Z Twoich wypowiedzi wynika, że nie należysz do tej kategorii; jednakże weź też pod uwagę fakt, że niektórzy z nas, po wieloletnich doświadczeniach, są dość uczuleni na pewne objawy i reagują na nie alergicznie, często zapewne przesadnie.
9Kolego, mniej teorii ("spuszczania się" nad byle czym), a więcej praktyki (pisania, poprawiania, skreślania i pisania na nowo), a może będzie dobrze.
Pamiętaj też, że każdy może pisać, ale nie każdy musi. Pisanie jest wredne i niewdzięczne. Parafrazując powiedzenie Legii Cudzoziemskiej: "maszeruj z pokorą, albo giń".
Miłego dnia.
Pamiętaj też, że każdy może pisać, ale nie każdy musi. Pisanie jest wredne i niewdzięczne. Parafrazując powiedzenie Legii Cudzoziemskiej: "maszeruj z pokorą, albo giń".
Miłego dnia.
Zapraszam: http://www.jacek-lukawski.pl
10To nie takie proste w moim przypadku. Fakt, że jestem Aspie'm wcale mi tu nie pomaga. Wątpię, żeby ktokolwiek wiedział, jak to jest, gdy każdego dnia musisz walczyć z samym sobą. A co gorsza, Twoje Magnum Opus, który śledzi Cię od ponad 12 lat, nie daje Ci spokoju, bo brakuje mu tego czegoś. Czegoś, co po angielsku nazywa się "Closure".szopen pisze: Czy rejestracja na forum było pomyłką, czy też nie, zależy od Ciebie i od tego, czego po rejestracji oczekiwałeś. Fajnie by było, gdybyś został, nauczył się czegoś, a potem opublikował bestseller i wszystkim nam odpalił procent z tantiem. Jednakże nie możesz oczekiwać przytakiwania. Jesteśmy stadem bywa, że złośliwym, chociaż skłonnym do pomocy. Mi forum pomogło i Tobie tez może pomóc w lepszym pisaniu, pod dwoma warunkami: naprawdę chcesz, by ci pomóc (tzn. nie zarejestrowałeś się po to tylko, by reklamować swoje wielkie Dzieło) i nie będziesz się obrażał z powodu krytyki (ani załamywał). Ponadto, mam wrażenie, że uczestnicy forum jako całość mają jednak pewien określony gust: to znaczy, większość - tak mi się zdaje - chce jednak pisać tak, by odnieść sukces komercyjny i tego samego oczekuje po publikowanych tutaj utworach; a równocześnie chce, by ich dziełka prezentowały jednak pewną wartość, by nie były kiczem itd.
Miałem nadzieję, że tutaj uda mi się takie "Closure" znaleźć, ale po kilku moich postach na rozpoczęcie dyskusji - Gdzie najpierw bezpodstawnie oskarżono mnie o brak talentu do rysowania, machając na fakt, że jestem Outsider'em i wszystkich artystycznych oszustów z Deviantarta, a potem że samozwańczo nazwałem siebie 'Artystą' wd. podziału Feliksa W. Kresa, ponownie machając kompletnie na to, że przez ostatnie 12 lat miałem dość czasu, by pewne sprawy wybadać i przemyśleć... Obrzydzili mi to Forum, a nie dałem nawet jednego tekstu do oceny.
W takiej sytuacji marna to dla mnie zachęta, żebym się tu udzielał. Zwłaszcza, że mam skłonności do melancholii i nie chcę takich postów akurat kiedy będę miał fazę.
Jak mówiłem, z moim Magnum Opus, jego Remake'm, chcę tylko jednego... "Closure". Nic więcej.
11Każdy użytkownik ma prawo wyrazić własne zdanie. Ty również.
To nie jest forum psychologiczno - terapeutyczne, na którym pracuje się z osobami mającymi problemy. To forum, na którym dyskutujemy o rozmaitych sprawach - a rzadko kiedy dyskusja polega na wzajemnym potakiwaniu adwersarzy.
Serio? a znasz problemy innych użytkowników i wiesz, z czym muszą się zmagać każdego dnia?
Byc może na forum medycznym każdy by wpisał swoja diagnozę i wtedy rozmawialibyśmy o schorzeniach. A nie o literaturze.
To tylko od Ciebie zależy co chcesz wynieść z pobytu na forum. Czego się dowiedzieć - w tym o sobie samym, i czego nauczyć.
Pamiętaj tylko, ze to forum literackie i fakt bycia ASem nie oznacza żadnego specjalnego traktowania. A przypominanie wszystkim, ze jest sie "innym" - niczego nie zmieni.
Tu wszyscy są INNI.
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018
12Completely Missing the Point.Sarah pisze:Każdy użytkownik ma prawo wyrazić własne zdanie. Ty również.
To nie jest forum psychologiczno - terapeutyczne, na którym pracuje się z osobami mającymi problemy. To forum, na którym dyskutujemy o rozmaitych sprawach - a rzadko kiedy dyskusja polega na wzajemnym potakiwaniu adwersarzy.Serio? a znasz problemy innych użytkowników i wiesz, z czym muszą się zmagać każdego dnia?
Byc może na forum medycznym każdy by wpisał swoja diagnozę i wtedy rozmawialibyśmy o schorzeniach. A nie o literaturze.
To tylko od Ciebie zależy co chcesz wynieść z pobytu na forum. Czego się dowiedzieć - w tym o sobie samym, i czego nauczyć.
Pamiętaj tylko, ze to forum literackie i fakt bycia ASem nie oznacza żadnego specjalnego traktowania. A przypominanie wszystkim, ze jest sie "innym" - niczego nie zmieni.
Tu wszyscy są INNI.
13AnAspieinPoland, Wery jest jednak forum literackim, więc ludzi, którzy się tu udzielają, interesują przede wszystkim trzy sprawy:
1. To, co sami piszą (bardzo!)
2. To, co piszą inni użytkownicy (umiarkowanie, ale można się jednak doczekać komentarzy)
3. Problemy, związane z pisaniem (głównie własnym, chociaz nie wyłącznie).
Dwa pierwsze zakresy to domena działu Tu wrzuć.., trzeci natomiast - Jak pisać albo Kreatorium. We wszystkich można zakładać własne tematy.
Z zasady nie komentujemy tekstów, które nasi uzytkownicy umieszczają na blogach, stronach internetowych, WhatsAppie czy innych komunikatorach. Bo właściwie - jak miałoby to wyglądać? Nie prowadzimy działu komentowania tekstów spoza Wery. Jeśli komuś zależy, żeby pokazać nam fragment własnej twórczosci, moze umieścić go w Tuwrzuciu. Po spełnieniu warunków regulaminowych, czyli po trzech komentarzach pod tekstami innych uzytkowników. To taki rodzaj wpisowego na Weryfikatorium.
Dyskusje o tym, kto jest PRAWDZIWYM ARTYSTĄ tez się tu czasem toczą, z natęzeniem i napięciem zmiennym, zależnie od okazji.
O użytkownikach wiemy tyle, ile sami zechcą powiedzieć o sobie. Fakty z życia autorów rzadko jednak znajdują przełożenie na ocenę ich tekstów. Naprawdę trudno (a właściwie bez sensu) byłoby uzywac argumentów typu: "jak na informatyka, to ty piszesz całkiem dobrze!". Kto jest kim, z jakim bagażem doswiadczeń albo obciążeń tutaj przychodzi - to się może ujawnić, albo i nie. W końcu, sztuka jest ważniejsza niż biografia...
Aha: jeśli masz zamiar odpowiedzieć, pisz po polsku.
1. To, co sami piszą (bardzo!)
2. To, co piszą inni użytkownicy (umiarkowanie, ale można się jednak doczekać komentarzy)
3. Problemy, związane z pisaniem (głównie własnym, chociaz nie wyłącznie).
Dwa pierwsze zakresy to domena działu Tu wrzuć.., trzeci natomiast - Jak pisać albo Kreatorium. We wszystkich można zakładać własne tematy.
Z zasady nie komentujemy tekstów, które nasi uzytkownicy umieszczają na blogach, stronach internetowych, WhatsAppie czy innych komunikatorach. Bo właściwie - jak miałoby to wyglądać? Nie prowadzimy działu komentowania tekstów spoza Wery. Jeśli komuś zależy, żeby pokazać nam fragment własnej twórczosci, moze umieścić go w Tuwrzuciu. Po spełnieniu warunków regulaminowych, czyli po trzech komentarzach pod tekstami innych uzytkowników. To taki rodzaj wpisowego na Weryfikatorium.
Dyskusje o tym, kto jest PRAWDZIWYM ARTYSTĄ tez się tu czasem toczą, z natęzeniem i napięciem zmiennym, zależnie od okazji.
O użytkownikach wiemy tyle, ile sami zechcą powiedzieć o sobie. Fakty z życia autorów rzadko jednak znajdują przełożenie na ocenę ich tekstów. Naprawdę trudno (a właściwie bez sensu) byłoby uzywac argumentów typu: "jak na informatyka, to ty piszesz całkiem dobrze!". Kto jest kim, z jakim bagażem doswiadczeń albo obciążeń tutaj przychodzi - to się może ujawnić, albo i nie. W końcu, sztuka jest ważniejsza niż biografia...
Aha: jeśli masz zamiar odpowiedzieć, pisz po polsku.
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.