Witam

1
Hej. Jestem Molly i chciałabym napisać oraz wydać moją książkę. Choć mam świadomość, że będzie to trudne. No i pobyć w towarzystwie osób o podobnych aspiracjach.

Pytanko: czy to forum funkcjonuje intensywnie?

Witam

4
Jak najbardziej jestem nastawiona na yntensywność. Choć lwem salonowym nie jestem. Na pewno chciałabym tutaj przetestować swój talent i potrenować pisarstwo. Fajna motywacja, podoba mi się tutaj.

Witam

5
Hej :)
Co lubisz czytać?
I jakie masz plany pisarskie?
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Witam

6
Lubię czytać książki XX. Kiedyś Gazeta Wyborcza wydała specjalną serię takich książek, a ja wtedy byłam młodziutka i głównie to czytałam.

Plany pisarskie? Wydać książkę muzyczno-psychologiczną. To nie będzie łatwa sprawa.

W ogóle to kupiłam sobie niedawno maszynę do pisania <3. A raczej dostałam od koleżanki. To jest dopiero klimat ;). Tak w ogóle - co uważacie za charakterystyczne u pisarzy? Bo wielki regał z książkami już mam. Aksamitna apaszka, najlepiej z deseniem złożonym z liter? :P To jest w sumie dobra kwestia na oddzielny temat. Podobno jak człowiek wtłoczy się w rolę, nawet w rzeczywistości nie należąc do niej, to w końcu w rzeczywisty sposób stanie się kimś, kogo wcześniej "grał". Ktoś założy temat? :P

Witam

8
Przepraszam bardzo, ale ktoś tu mi k... kradnie marzenia! :P A tak serio, to kiedyś czytałam taką książkę coachingową i owszem - była pełna tak naiwnych porad ;). Ale maszyna do pisania to jednak klasyka i klasa.

Witam

10
Słowo "pożyjesz" wskazuje na co najmniej trzy kwestie: 1) można tutaj nabyć doświadczenia, i pisarskiego, i czysto życiowego, 2) forum jest uzależniające i jak się tutaj zostanie, to ciężko jest zrezygnować i 3) im więcej czasu, tym bardziej cynicznym i zblazowanym staje się użytkownik.

Fajnie.

Witam

12
W takim razie będzie gorrrąco!

Hm, chyba zacznę od prześledzenia biografii tutejszych pisarzy i debiutantów, by wiedzieć, jak powstały ich teksty (mam nadzieję, że nikt nie zak...rwi mi z laczka ani nie poprawi z kopyta). Pewnie skończy się to kupnem ich książek.

Witam

13
„Jak powstają twoje teksty?” – gdy mnie ktoś tak spyta
Molly pisze:(mam nadzieję, że nikt nie zak...rwi mi z laczka ani nie poprawi z kopyta)
nie licz na takie amoroso:)

Witam

14
Molly pisze: Przepraszam bardzo, ale ktoś tu mi k... kradnie marzenia!
Nie kradnie, ino wypala nim jaja zniosą...
Molly pisze: k...
Molly pisze: zak...rwi
Kropkujesz - dobrze. Choć zabawniej będzie, gdy zamienisz wyraz na losowy wers z "Pana Tadeusza"... :P

Miłej zabawy, witaj na forum, etc, itd...
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Witam

15
P.Yonk pisze: Kropkujesz - dobrze. Choć zabawniej będzie, gdy zamienisz wyraz na losowy wers z "Pana Tadeusza"... :P
Ja parafrazowałam znane cytaty ;). Czuję się rozgrzeszona.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”