Cześć

1
Cześć wszystkim!

Jestem absolwentką UWr na kierunku Filologia Polska. W tym roku kończę 29 lat. Zawodowo pracuję jako nauczyciel edukacji wczesnoszkolnej i przedszkolnej we Wrocławiu. Moim ogromnym marzeniem jest nauczanie języka polskiego w szkole podstawowej.
Pozazawodowo najczęściej sięgam po literaturę średniowiecza, która w przedziwny sposób mnie absorbuje.
W świecie literatury z dużą ciekawością sięgam po teksty bogate w elementy nierealne, fantastyczne, oniryczne, stąd też chęć bliższego poznania Brunona Schultza czy Franza Kafki.
Nie trawię natomiast twórczości barokowej, oświeceniowej czy pozytywistycznej, choć nie bez echa pozostaje przesiąknięty do absurdu naturalizm Charlesa Dickensa czy Emila Zoli, o których z chęcią dowiedziałabym się czegoś więcej.
Pozostając w tematyce "dziwności", ciekawi mnie twórczość futurystyczną i jej możliwości kompozycyjne.

Na koniec dodam, że wraz z przyjaciółką ze studiów, pod wpływem przecudownej pani Profesor i jej zajęć z tekstów ludycznych, postanowiłyśmy wrócić do polonistycznych korzeni i otwarłyśmy bloga, na którym dzielimy się swoimi tekstami.

Już nie mogę się doczekać Waszych tekstów,
Jessi Jay
Jessi Jay

https://co-ja-pisze.blogspot.com/?m=1

Cześć

2
Witaj :) Uczyć polskiego w podstawówce? ;)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Cześć

4
Jessi Jay pisze: Już nie mogę się doczekać Waszych tekstów,
Jessi Jay
Jak my - Twoich
Navajero pisze:Uczyć polskiego w podstawówce? ;)
panie_wodzu, są takie marzenia są:))

Cześć

5
brat_ruina pisze:
Navajero pisze:Uczyć polskiego w podstawówce? ;)
panie_wodzu, są takie marzenia są:))
Nie będę zniechęcał :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Cześć

6
:hm: Jessi James rabował banki i dyliżanse. Co jest celem Jessi Jay? Muszę dobrze pilnować Zamku ;)

Witaj i czuj się dobrze :)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

Cześć

7
Witamy :D
Już wiem kto będzie miał najwięcej miłosierdzia, gdy przyjdzie do sprawdzania moich niskich lotów tekstów.
Sometimes in life when you get what you want, you end up missing what you left behind” ~ J.D. ;)

Cześć

8
Eldil pisze: :hm: Jessi James
Dobra historia. Dobry western. Obrazek na Weryfikatorium.pl[/mimg]

Chociaż nie jest to 3:10 do Yumy - majstersztyk:)
Eldil pisze:Muszę dobrze pilnować Zamku ;)
Chyba błyskawicznego, Jessi Jay, uważaj na niego:))
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”