dzień dobry

2
Witaj :) Podpowiedzieć to Ci pewnie podpowiedzą, ale wiedza to jakieś 20% sukcesu, reszta to talent i praca własna...
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

dzień dobry

4
Agaja, ciężko określić gatunkowo, bo interesują mnie przeróżne pozycje, od historycznych przez groteskę do literatury pięknej. Jednak nie zgodzę się,że dużo czytając lepiej nauczymy się pisać. Krytyk literacki nie zostanie pisarzem (ogólnie), pisarz nie zawsze sprawdzi się w krytyce literackiej. :) Ale żywe słowo podkreślające niedociągnięcia lepiej przemówi do piszącego niż tysiące przykładów w innych dziełach.
Witaj Navajero. Spotkałam się z twoją twórczością, więc tym bardziej mi miło gościć tu mając ciebie jako współtowarzysza, a może przewodnika - któż to wie... ;)

dzień dobry

5
Jak się ogarniesz regulaminowo, wrzuć coś swojego ( znaczy próbkę pisania) i napisz parę słów o sobie :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

dzień dobry

6
Dziękuję, jak tylko nadejdzie czas, to coś wrzucę. A ja, to taka szara myszka,która dopiero szuka swojej drogi. Jeszcze nie mam czym się pochwalić, więc poznacie mnie po słowach, na czyny przyjdzie czas :) .

dzień dobry

7
jak pisze: (sob 12 cze 2021, 13:13) więc poznacie mnie po słowach
hmm, ale jak? :hm:

Cóż, zobaczymy. Na razie - regulaminowo - mamy dla Ciebie List Powitalny. Zresztą pewnie już widziałeś to? Tam jest więc różnych takich zasad (bez kwasów, kwasów nie lubimy!) i przepisów. Ale generalnie chodzi o to, żebyś się dobrze bawił :)

Także - miłej zabawy! :)
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

dzień dobry

9
jak pisze: (sob 12 cze 2021, 13:13) A ja, to taka szara myszka,która dopiero szuka swojej drogi. Jeszcze nie mam czym się pochwalić, więc poznacie mnie po słowach, na czyny przyjdzie czas :) .
Nie chodzi o osiągnięcia pisarskie, a ogólne przedstawienie własnej osoby w rodzaju: "pracuję w hotelu", "mój ulubiony kucyk nazywa się Pafnucy" itp. :)
dr Samuel Johnson

dzień dobry

11
Wiem, ciężko będzie - bo... piszę tylko do szuflady, raczej nie widzę szans na wydobycie tego, co piszę. na światło dzienne, bowiem ciągle widzę w tym pisaniu coś nie tak. Auu,znów użalam się nad sobą. Ale prawda jest taka, że mając tylko średnie wykształcenie,nie błyszczę wiedzą,mimo,że dużo czytam. Pracuję w szkole jako pracownik administracyjny, ale uwielbiam pisać i... i właśnie chciałabym sprawdzić czy to moje pisanie ma sens, dlatego tu jestem. Mam nadzieję, że tu się dowiem czy moje pisanie zainteresuje kogokolwiek oprócz mojej osoby.

dzień dobry

13
Nie ważne, od czego się zaczyna, tylko do czego się dojdzie :)
Pozdrawiam i ja, baw się dobrze :)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”