Dobry!

1
Jestem tutaj głównie po to, by w kulturalnych dyskusjach o książkach, życiu i śmierci szukać jakiegoś natchnienia. Chciałbym kiedyś napisać powieść fantasy. Takie marzenie jeszcze z lat szczenięcych. Problem w tym, że książka ta musi być potężna gabarytowo, grubsza od najgrubszej książki Tokarczuk. Nie wiem czy wystarczy mi życia.
O sobie napiszę krótko: osoba pełna sprzeczności. Zdecydowany pacyfista, który wymachuje spluwami. Lubi mieć na sobie strój wieczorowy, a pod nim podarte majtki z logo Sex Pistols. Kręcą mnie czarownicy, półelfy, ćwierćinteligenci i oktoroni tudzież inne fantastyczne stworzenia z różnych światów, a poza tym: spluwy, konie, cygara, alkohol, słońce Kalifornii i księżyc Alabamy.
Grafomania nie istnieje. Ten, którego nazwali "grafomanem", to po prostu pisarz, którego nie rozumieją.

Dobry!

2
Dzień dobry!
Revvolvverovviec pisze: (pn 19 lip 2021, 21:42) Problem w tym, że książka ta musi być potężna gabarytowo, grubsza od najgrubszej książki Tokarczuk. Nie wiem czy wystarczy mi życia.

No to trzeba zaczynać już, teraz, prędziutko! A potem wrzucić tu fragment!
Revvolvverovviec pisze: (pn 19 lip 2021, 21:42) Kręcą mnie czarownicy, półelfy, ćwierćinteligenci i oktoroni tudzież inne fantastyczne stworzenia z różnych światów,
Wszystkich zainteresowań nie podzielę, ale za półelfy - <3

Baw się dobrze!
Jagoda, elfy i świnki morskie

Dobry!

3
Revvolvverovviec pisze: (pn 19 lip 2021, 21:42) Lubi mieć na sobie strój wieczorowy, a pod nim podarte majtki z logo Sex Pistols.
A skarpetki? Nosząc- nie odrywaj plastikowych, sklepowych trytytek - będziesz oryginalny.
Przeczytałeś już może List Powitalny? viewtopic.php?f=49&t=15049
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Dobry!

5
Cześć.
Revvolvverovviec pisze: (pn 19 lip 2021, 21:42) Lubi mieć na sobie strój wieczorowy, a pod nim podarte majtki z logo Sex Pistols.
Taaak? No to pisz, pisz! Zostanę Twoją piszczącą fanką i będziemy udawać, że to z powodu książki, a nie galotów! ;)
Revvolvverovviec pisze: (pn 19 lip 2021, 21:42) Kręcą mnie czarownicy, półelfy, ćwierćinteligenci i oktoroni tudzież inne fantastyczne stworzenia z różnych światów, a poza tym: spluwy, konie, cygara, alkohol, słońce Kalifornii i księżyc Alabamy.
A Indianie? Półkrwi?

Baw się dobrze na Wery!
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”