Dzień dobry!

1
Piszę całe życie, chyba od kiedy znalazłam w swoich rączkach takie przedmioty jak ołówek i kartka, zawsze marzyłam o wydaniu własnej książki, nad którą do dziś ciężko pracuje (teraz ma 240 stron!). Natomiast boję się gdziekolwiek publikować nawet fragmenty tej książki, ze strachu, że utrudni mi to potem proces wydawania. Dlatego wpadłam na pomysł, żeby poświęcić tegoroczną przerwę wakacyjną na napisanie znacznie krótszego opowiadania, czegoś na wzór sequela mojej "głównej" książki. Jestem tutaj, bo szukam porady. Ciężko mi samej stwierdzić moje zdolności pisarskie, przydałaby mi się opinia osób bardziej doświadczonych, albo po prostu osób o odmiennym spojrzeniu od mojego. A, jeszcze mam 21 lat :)
Życzę przyjemnego dnia wszystkim, co przeczytają ten post!

Dzień dobry!

2
Miqa pisze: (pt 30 lip 2021, 20:53) Dlatego wpadłam na pomysł, żeby poświęcić tegoroczną przerwę wakacyjną na napisanie znacznie krótszego opowiadania, czegoś na wzór sequela mojej "głównej" książki.
Brzmi jak dobry pomysł. Warto posprawdzać swój warsztat na krótszych formach.
Korzystaj z forum ile wlezie i baw się dobrze :D
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

Dzień dobry!

3
Witaj serdecznie :)

Mamy dla Ciebie List Powitalny (o tutaj). Zapoznaj się z nim i, cóż, baw się dobrze :)
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Dzień dobry!

6
Cześć i powodzenia na forum :)
Jedna ważna uwaga: o wiele bezpieczniej jest pisać w formie opowiadania prequel lub coś ze środka niż "sprzedawać" czytelnikowi puentę powieści w opowiadaniu, gdyby było dostępne :) wtedy trzeba się nieźle nagimnastykować, aby ukryć kluczowe rozwiązania z długiego tekstu, co nie zawsze jest możliwe :)
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

Dzień dobry!

7
Czarna Emma, Dziękuję, na pewno będę dobrze się bawić :) . W wolnym czasie zwykle czytam książki fantasy i kryminały, ogólnie lubię ciężkie klimaty i ponure (ale nie dołujące) historie. A piszę książkę fantasy, zawsze myślałam, że klimatem podobną do wiedźmina, chociaż ostatnio mój znajomy uznał, że bardziej do gry o tron (której nigdy nie zdołałam przeczytać, więc sama nie wiem, czy to odpowiednie porównanie). Jakbym miała jak najbardziej streścić historię mojej książki, to jest o młodej kobiecie, która podczas podróży mającej w celu uratowanie jej siostry, odkrywa samą siebie oraz staje oko w oko z traumą, od której uciekała przez całe życie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”