Witam :)

1
Witam wszystkich serdecznie. Jestem aspirującym, a niedługo i oficjalnym pisarzem. Liczę na owocną współpracę ;)

Kim jestem?
Przede wszystkim miłośnikiem szeroko pojętej fantastyki. Dla mnie nie są to tylko książki, ale wszystko to co pozwala mi przenieść się do innego świata. Dobra powieść, solidne, interesujące anime, wciągająca gra rpg – wszystko to ma swoje miejsce w moim życiu, a najszczęśliwszy jestem wtedy gdy mogę się tym otoczyć.

Interesuję się tym od dziecka. Od pierwszego anime oglądanego na czarno białym telewizorze i pierwszą książkę fantasy jaką przeczytałem – Władcę Pierścieni Tolkiena. Pierwszą próbę napisania czegoś dłuższego podjąłem jeszcze w gimnazjum, aaaale to było takie raczkowanie 😊 Bardziej konkretne umiejętności zacząłem nabywać grając w sesje rpg poprzez forum. Jeśli o tym nie słyszeliście to wyobraźcie sobie zbiorowe, interaktywne opowiadanie, w którym wcielacie się w jedną postać występującą w historii i piszecie wszystko z jej perspektywy. Bawiąc się w taki sposób, można się bardzo wiele nauczyć i spotkać bardzo utalentowanych ludzi. Szczerze i od serca, polecam każdemu kto marzy o karierze pisarskiej.

Prócz tego, jestem również miłośnikiem fechtunku, sztuki walki mieczem i podwójną włócznią, że tak ją nazwę. Interesuję się też rekonstrukcją historyczną.

Ulubiona seria?
Archiwum Burzowego Światła i Saga o Wiedźminie.

Pozdrawiam wszystkich :)

2
Witaj :) To gdzie i kiedy się wydasz? I co masz na myśli pisząc o współpracy?
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

3
Nic konkretnego nie mam na myśli. To takie nawiązanie do japońskiego gdzie gdy poznajemy nową osobę, możemy w ramach zwrotu grzecznościowego powiedzieć "joroshiku onegaisimas", czyli coś w stylu "proszę mnie traktować dobrze" jako grzecznościowe powiedzenie, że masz nadzieję na dobrą/pozytywną relację/znajomość.

A wydam się selfem, dwa tomy, w tym roku. Nową powieść planuję już tradycyjnie w nowym roku.

5
Witaj serdecznie
Patryk Jaroń pisze: (sob 31 lip 2021, 14:19) ale wszystko to co pozwala mi przenieść się do innego świata.
Ale masz na myśli sznur, jakieś środki pochodzenia naturalnego (takie prawdziwie eko, np: toksyna botulinowa), lub wyskokowe w nadmiernych ilościach, tudzież przedawkowanie ołowiu kaliber 7.62? :hm: Tak konkretnie proszę... ;)
Patryk Jaroń pisze: (sob 31 lip 2021, 14:19) w sesje rpg poprzez forum
jest tu kilku fan(atyk)ów :)

No więc, cieszymy się bardzo, że do nas trafiłeś. Przygotowaliśmy nawet specjalny List Powitalny, do zapoznania którego serdecznie zapraszam. I, cóż, baw się dobrze :)

O, widzę, że Sarah już mnie ubiegła z tym listem... Ale dobrego nigdy za wiele.
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

6
Patryk Jaroń pisze: (sob 31 lip 2021, 14:31) A wydam się selfem, dwa tomy, w tym roku. Nową powieść planuję już tradycyjnie w nowym roku.
No my tu niespecjalnie popieramy samowydawanie, ale co komu w duszy gra...
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”