Witajcie

1
Witam wszystkich forumowiczów. W sumie nie wiem, od czego zacząć. 😅
Moja przygoda z książkami rozpoczęła się około 2-3 lata temu, a więc niedawno. Nie ukrywam, że dużą zasługę miały w tym lektury szkolne, które jak żadne inne rozpalają młodą czytelniczą duszę. Zanim więc sięgnąłem po moją pierwszą papierową przygodę, którą była seria Artemis Fowl od Eoina Colfer ( https://lubimyczytac.pl/cykl/678/artemis-fowl ), pochłaniałem inne dzieła popkultury, od gier poprzez filmy, seriale, aż po anime i choć dalej aktywnie śledzę tę dziedziny sztuki, to już nie w takiej ilości jak kiedyś. Powód tego jest prosty — nuda. Nuda, która dopada każdego, kto zbyt długo siedzi w jednym miejscu. Właśnie dlatego zwróciłem swoją uwagę na książki, które były dotychczas dla mnie niezbadanymi wodami, i choć, i tu znajdują się mielizny, to jak na razie dobrze się bawię, odkrywając nowe perły.
Liczę również, że w przyszłości udam mi się spisać kłębiące się w mojej głowie historie i wydać w postaci własnej książki. Małe kroczki już zrobiłem w tym kierunku, pisząc kilka opowiadań, jeśli chcecie zerknąć, proszę https://www.wattpad.com/user/MroznyLuty. Liczę, że pobyt na waszym forum pomorze mi poprawić warsztat i zostać debiutantem.
Pozdrawiam.
Człowiek ma trzy twarze. Pierwszą, którą pokazuje całemu światu. Drugą, którą pokazuje swojej rodzinie i bliskim przyjaciołom, oraz trzecią, której nie pokazuje nikomu.

Witajcie

2
Witamy, w naszych skromnych progach :uszanowanko:
Mam nadzieję, że będziesz się z nami dobrze bawił/ uczył i inspirował (oczywiście i ty od nas i my od ciebie ;) )
MroźnyLuty pisze: (śr 17 lis 2021, 11:30) dużą zasługę miały w tym lektury szkolne, które jak żadne inne rozpalają młodą czytelniczą duszę
Przyznam się, że pierwszy raz słyszę o tym, jak uczeń ciepło wypowiada się o lekturach. Autorzy dotychczasowych reform edukacji powinni nosić cię na rękach ;)
Z wyrazami szacunku,
Fallen

Witajcie

4
Fallen pisze: (śr 17 lis 2021, 11:51) Przyznam się, że pierwszy raz słyszę o tym, jak uczeń ciepło wypowiada się o lekturach. Autorzy dotychczasowych reform edukacji powinni nosić cię na rękach
Akurat jak dobrze zauważyła jagoda139, to akurat była ironia, więc również należę do grupy nielubiącej szkolnych lektur. :)
Człowiek ma trzy twarze. Pierwszą, którą pokazuje całemu światu. Drugą, którą pokazuje swojej rodzinie i bliskim przyjaciołom, oraz trzecią, której nie pokazuje nikomu.

Witajcie

5
MroźnyLuty pisze: (śr 17 lis 2021, 13:46)
Fallen pisze: (śr 17 lis 2021, 11:51) Przyznam się, że pierwszy raz słyszę o tym, jak uczeń ciepło wypowiada się o lekturach. Autorzy dotychczasowych reform edukacji powinni nosić cię na rękach
Akurat jak dobrze zauważyła jagoda139, to akurat była ironia, więc również należę do grupy nielubiącej szkolnych lektur. :)
Nie odbieraj mi tej nadziei, że nie jestem jedyną osobą, którą wciągnęło m.in. Ogniem i mieczem :P
Jeszcze raz powodzenia i trzymam kciuki za przyszły debiut ;)
Z wyrazami szacunku,
Fallen

Witajcie

6
No niestety Fallen. Lektury szkolne mają to do siebie, że mają w nas budować patriotyzm, a nie miłość do literatury, a szkoda. Choć będąc uczciwym, spodobała mi się jedna lektur, mimo że jej nie skończyłem. Nie pamiętam autora, ale tytuł, książka nosiła Niemcy, a na okładce było jabłko ze swastyką. Bardzo ciekawa pozycja pokazująca postacie z różnych stron konfliktu oraz to, że w niemiecki żołnierz również nie miał wyboru i rozkaz musiał wykonać.

Witajcie

8
Trochę mnie poniosło Romecki, racja nie wszystkie są patriotyczne, ale jednak trochę ich jest, choć Hobbita nie miałem. Mimo to sądzę, że powinno się zmienić lektury na bardziej współcześnie literacko i zróżnicować gatunki.

Witajcie

11
Fallen pisze: (śr 17 lis 2021, 13:52) Nie odbieraj mi tej nadziei, że nie jestem jedyną osobą, którą wciągnęło m.in. Ogniem i mieczem :P
Nie jesteś jedyną, nie jesteś ;) Ja tam znaczną część lektur lubiłam.

MroźnyLuty, cześć. Mam nadzieję, że będziesz się na Wery dobrze bawił. :D
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

Witajcie

12
Adrianna pisze: (śr 17 lis 2021, 18:33) MroźnyLuty, cześć. Mam nadzieję, że będziesz się na Wery dobrze bawił.
Dzięki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”