Serdecznie Witam!

1
Z tej strony 34-letni (ale żywy) chłop co od pługa siłą został odciągnięty, bo ludzie na wsi szeptali po kątach, że zamiast rolą to w książkach ciągle siedzi. Wieś mała, zwana potocznie Trójmiasto z dostępem do sporego jeziora. Teraz zajmuję się pracą za pieniądze, nie pyry. Pyry mi się znudziły. Po tym jak zostałem wypędzony z roli i gdy przeczytałem już sporo książek, rozpocząłem pisanie. Na samym początku, węglem (teraz jest za drogi, więc przerzuciłem się na komputer) po chodniku, niedaleko mojego aktualnego miejsca zamieszkania. Po tym jak znowu ludzie źli mnie skarcili, rozpocząłem tworzenie na komputerze, zresztą ten fakt już opisałem w nawiasie powyżej. Eh. Czasem już sam nie wiem, co pisze.

Zawsze interesowałem się przygodami takiego prawie nagiego faceta, co to żadnej nie przepuścił i machał mieczem jak nikt inny. Był cwany, przebiegły i dziki. Niepokonany. Conan miał na imię. Od tamtej pory, miałem ochotę rozpocząć tworzenie przygód u jego boku, tylko już nie o nim. Stworzyłem postać Hagana. Zresztą, nieważne. Niedługo o nim poczytacie.

Prócz tego, gdy pół wioski spłonęło z powodu nadmiernej ilości metanu, w jednej z obór, poczułem ciąg do klimatów Post-Apo. Także i tam rozpocząłem swoją wędrówkę. Czasem odwiedzam takiego dużego kalmara czy krewetkę, co zowie się (szept) Cthulhu.

Jest jeszcze wiele innych rzeczy, które mógłbym opisać, ale po co strzępić język. Prąd ostatnio podrożał i wolę wykorzystać tyle ile mi go zostało, na pisanie opowiadań niż przedstawianie mojej prostej osoby. ;)

Jeżeli macie jakieś inne pytania to... Wiadomo.

Do przeczytania!
Kronikarz.
Tam hyc! Tu hyc! I tak sobie skaczę, między słowami.
https://horyzontrpg.com/ <- Darmowy system fabularny space-apo.

Serdecznie Witam!

2
Kronikarz pisze: (czw 06 paź 2022, 18:54) Z tej strony 34-letni (ale żywy) chłop
Dobrze! To jest plus xd Cześć :) Pisz nam i komentuj. Pytanie, bez którego obejść by się mogło: lubisz elfy? :)
No one said that would be easy.

Serdecznie Witam!

3
W mojej starej wiosce był taki chłop, co ciągle na głowie czapę nosił. Czy to zima, lato, jesień czy wiosna. Wszyscy myśleli, że chłop powariował, bo sam mieszkał i do tego w lesie. Podobno też miał wagę, nie czekaj.. był wege, O! To cała wioska o nim gadała i to nieprzerwanie! Potem się okazało, jak raz zgodził się ze mną na bimber pójść, że jest Alfem, nie przepraszam! Elfem właśnie! W porządku chłop! Miał też siostrę, ale... to może na kiedy indziej. ;)
Ogólnie, tak lubię Elfa, znaczy Elfy.

Serdecznie Witam!

6
Kronikarz pisze: (czw 06 paź 2022, 19:59) Jest zablokowana, chyba przechodzi weryfikację ;) nie do końca jeszcze wiem czy dobrze myślę :P
Zamiast myśleć, to może byś najpierw regulamin poczytał, co? :P
Dobra architektura nie ma narodowości.
s

Serdecznie Witam!

7
Witaj! Jeszcze administracja nie dopadła, co? Leć czytać regulamin, tam się dowiesz wielu ważnych rzeczy! Na przykład ile tekstów musisz skomentować, żeby zyskać przywilej publikacji tekstu. Naprawdę warto!
Alicja dogoniła Białego Królika... I ukradła mu zegarek.

Serdecznie Witam!

8
Już przeczytałem, dziękuje za troskę:) Miło mi. I wybaczcie, człek ze wsi, nie przyzwyczajony ;P

Dodano po 31 sekundach:
ps. Właśnie czytam i komentuje ;)

Dodano po 48 minutach 10 sekundach:
No dobrze! Wszystkie warunki spełniłem i czekam na cud ;)

Serdecznie Witam!

11
Kronikarz, Dobrze, że udało Ci się zapoznać z zasadami :) Na naszym Forum działa prosty mechanizm - im więcej dajesz innym - tym więcej od nich otrzymujesz. :)
I zapraszam do przeczytania Listu powitalnego, dużo w nim ciekawych informacji.
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Serdecznie Witam!

13
Cześć. Ładny awatar. Napiszesz coś tak ładnego jak on?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”