Witam serdecznie. Mam 46 lat, mało wolnego czasu, w którym próbuję coś tworzyć i bardzo dużo pomysłów na różne powieści z nutką fantastyki i krótkie opowiadania z dreszczykiem. Ci znajomi, co czytali fragmenty lub całe moje prace stwierdzili, że nie powinienem przestawać tworzyć. Mam świadomość, że trzeba w nich wprowadzić korekty, ale chciałbym usłyszeć, a w zasadzie przeczytać opinie innych. Na co dzień pracuję, aby utrzymać rodzinę i nawet mi to wychodzi. W przyszłości chciałbym wydać jakąś książkę, tylko nie wiem, czy moje wypociny są tego warte. Mam nadzieję, że szczerze i z pełną surowością ocenicie sami. Jestem gotowy na każdą krytykę i uwagę, choć liczę też na miłe słowa uznania. Życzę wam i sobie powodzenia.
P.S.
Jack Mates to mój wymyślony pseudonim.
To ja. Kolejny pisarz amator.
2nic się nie martw, teraz taki badziew się wydaje, że cięzko uwierzyć.
powodzenia,
no i rozgośc się na wery.
ps. emma mówi, ze uciekniesz
(wszyscy uciekają)
powodzenia,
no i rozgośc się na wery.
ps. emma mówi, ze uciekniesz

Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.
3Witam.
Może emma ma rację, kiedyś każdy ucieknie, ale postaram się trochę tu zabawić. Na pewno nie będę częstym bywalcem ze względu na brak czasu, no i muszę ten portal ogarnąć bo się trochę gubię, ale myślę że to kwestia paru wejść na stronę.
Pozdrawiam.
Może emma ma rację, kiedyś każdy ucieknie, ale postaram się trochę tu zabawić. Na pewno nie będę częstym bywalcem ze względu na brak czasu, no i muszę ten portal ogarnąć bo się trochę gubię, ale myślę że to kwestia paru wejść na stronę.
Pozdrawiam.
4Cześć! Fajnie, że przybyłeś na Wery, to dobre miejsce, żeby dowiedzieć się czegoś o swoim pisaniu. Mam nadzieję, że zagościsz na dłużej. Rozejrzyj się, popisz, pokomentuj (oczywiście wpierw zerknąwszy na regulamin) i ogólnie baw się dobrze. 

Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
5Cześć i powodzenia.
Mówcie mi Pegasus 
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak
6Regulamin ogarnięty, nawet ciekawy fragment opowiadania mam przeczytany.
Dzięki za ciepłe słowa.
Pozdrawiam.
Dzięki za ciepłe słowa.
Pozdrawiam.
7Cześć.
Powodzenia.
Na to lepiej nie licz, ale zachęcam do sprawdzenia się. Tekst zawsze korzysta na grillowaniu, a potem większa satysfakcja z własnej pisaniny.
Powodzenia.

8Witaj.
Zawsze miło jest przeczytać coś pozytywnego o sobie. Wiadomo, wszystkim się nie dogodzi. Nawet najlepszych krytykują, a najgorszych potrafią pochwalić. Dla mnie najważniejsza jest szczerość i pokazanie ścieżki którą warto iść, aby dojść do celu.
Dzięki za miłe słowa.
Zawsze miło jest przeczytać coś pozytywnego o sobie. Wiadomo, wszystkim się nie dogodzi. Nawet najlepszych krytykują, a najgorszych potrafią pochwalić. Dla mnie najważniejsza jest szczerość i pokazanie ścieżki którą warto iść, aby dojść do celu.
Dzięki za miłe słowa.
9Cześć.
Utożsamiasz się z tekstem? Ja myślę, że lepiej oddzielać siebie od dzieła. Ewentualna krytyka tekstu będzie tylko krytyką tekstu, nie Ciebie osobiście.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
11Witajcie
Macie absolutną rację, źle to określiłem w swojej wypowiedzi. Dzięki za uwagę i pozdrawiam.
Macie absolutną rację, źle to określiłem w swojej wypowiedzi. Dzięki za uwagę i pozdrawiam.