Cześć,
jestem Pierwsza Sekretarz. Bywałam tu kiedyś, dopóki hasło do logowania nie przepadło w mrokach mojej niepamięci.
Lubię czytać beletrystykę, reportaże i kryminały. Gdybym pisała tak dobrze jak na przykład Mariusz Szczygieł, nie robiłabym nic innego tylko tworzyła, a potem czytała samą siebie. Ale piszę jak piszę, dzięki czemu mam dużo czasu na normalne życie.
Dobry wieczór
2cześć. a bywałaś pod jakim nickiem?
Dobry wieczór
3Witajcie towarzyszko 

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
Dobry wieczór
4Cześć Ithi. Bywałam czuowiekiem, ale wolę być sekretarzem.
Witajcie towarzyszu Navajero

Dobry wieczór
5Cześć! Fajnie, że znów zajrzałaś 

Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
Dobry wieczór
6Znaczy się, Czuowiek Roku?
Oburzające. Nikt mnie o nic nie pyta!
Ani co do znikania. Żadnego: "Bądź dzielny, wychodzę po papierosy i trochę mnie nie będzie". Albo: "kanapki w lodówce, wrócę, zanim się skończą".
Ani w temacie zmiany nicku. Tyle korekt w Bajkach! Proszę powiedzieć, czy "Drugi Asystent" brzmi równie dobrze, jak "Czuowiek Kwartału"?
Ani w temacie jakości tekstów. Ja, proszę Pani Czuowiek, nie tylko czytałbym Panią na okrągło, ale jeszcze, mając pod ręką, poganiałbym trzcinką, by Pani szybciej pisała.
Także witam Panią, proszę Pani, per Pani, dla uświadomienia dystansu i szkód moralnych. Oraz wielkim PFF. I fochem forever :snooty:
Co najmniej do najbliższego tekstu.
Albo przyjaznego zagadnięcia.
Może też być znaczące "hmm" :(
:crying-yellow:
Oburzające. Nikt mnie o nic nie pyta!
Ani co do znikania. Żadnego: "Bądź dzielny, wychodzę po papierosy i trochę mnie nie będzie". Albo: "kanapki w lodówce, wrócę, zanim się skończą".
Ani w temacie zmiany nicku. Tyle korekt w Bajkach! Proszę powiedzieć, czy "Drugi Asystent" brzmi równie dobrze, jak "Czuowiek Kwartału"?
Ani w temacie jakości tekstów. Ja, proszę Pani Czuowiek, nie tylko czytałbym Panią na okrągło, ale jeszcze, mając pod ręką, poganiałbym trzcinką, by Pani szybciej pisała.
Także witam Panią, proszę Pani, per Pani, dla uświadomienia dystansu i szkód moralnych. Oraz wielkim PFF. I fochem forever :snooty:
Co najmniej do najbliższego tekstu.
Albo przyjaznego zagadnięcia.
Może też być znaczące "hmm" :(
:crying-yellow:
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)
R. Arnold
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)
R. Arnold
Dobry wieczór
7Cześć Adrianno.
Witaj Eldilu. Czasem Czuowiek Roku okazuje się Maupą Roku. Najważniejsze, że kiedyś mi wybaczysz.
Witaj Eldilu. Czasem Czuowiek Roku okazuje się Maupą Roku. Najważniejsze, że kiedyś mi wybaczysz.
Dobry wieczór
8Posty Czuowieka Roku zostały połączone z postami Pierwszej Sekretarz.
Dobry wieczór
9Pierwsza Sekretarz, cieszę, że do nas wróciłaś
Stęskniłam się 

Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018