Cześć.
Kim jestem?
Swoją przygodę z pisaniem rozpocząłem jako nastolatek, tworząc bloga, który wkrótce stał się przestrzenią do dzielenia się egzystencjonalnymi wynurzeniami, do dzisiaj coś wrzucam od czasu do czasu, tylko dla siebie. Pisywałem opowiadania różnej treści - w znakomitej mierze niedokończone trafiały jednak do szuflady. Dopiero "zachłyśnięcie się" fizyką kwantową i późniejsza fascynacja literaturą science fiction spowodowały, że odnalazłem swoją twórczą przestrzeń.
Zawodowo. Inżynier głęboko wierzący w ideę elektryfikacji motoryzacji, prywatnie szczęśliwy mąż i tata.
Co piszę?
Sci-fi. Lubię o sobie myśleć że to bardziej hard sci-fi z mocną kotwicą w tym co ludzkości na ten moment znane.
Co czytam?
Sci-fi, biografie wielkich, literaturę faktu. Przy codziennym zabieganiu 95% poprzez audiobooki.
Czym się poza tym interesuje?
1. Uwielbiam sport, góry. Lubię podróżować.
2. W wolnych chwila tworzę również muzykę - z tych cięższych ala Rammstein
Dlaczego tutaj jestem?
Cóż. Napisałem do tej pory trzy "utwory". Pracuję nad wydaniem pierwszego z nich. Samo napisanie książki nie było dla mnie trudne, jednak praca nad nią już tak. I chyba trochę za szybko wystartowałem...zbierałem beta czytelników że tak powiem wszędzie, redakcja nie poszła po mojej myśli, a mistrzem stylu nie jestem. Szukam więc konstruktywnej krytyki i pomocy, gdyż chciałbym się uczyć od najlepszych.
Nie będzie tytułu
2Cześć
Gdzie wydajesz swój utwór numer jeden? I pytanie najważniejsze: czy lubisz elfy? 

No one said that would be easy.
Nie będzie tytułu
3Cześć, fajnie, że tu trafiłeś 
Rozgość się, poczytaj teksty innych, pokomentuj, a potem dziel się swoją twórczością.
Trochę fanów i twórców sci-fi tu jest, miłośników gór i cięższych brzmień również
Baw się dobrze!

Rozgość się, poczytaj teksty innych, pokomentuj, a potem dziel się swoją twórczością.
Trochę fanów i twórców sci-fi tu jest, miłośników gór i cięższych brzmień również

Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
Nie będzie tytułu
4Na tą chwilę dwa wydawnictwa (nie selfpub) się zainteresowały.ela pisze: (ndz 12 lut 2023, 10:40) Cześć Gdzie wydajesz swój utwór numer jeden? I pytanie najważniejsze: czy lubisz elfy?
1. Napisali że są zainteresowani i czekam od jakichś pięciu tygodni na umowę - więc raczej nic z tego nie będzie
2. Napisali że są zainteresowani, że jestem na liście wydawniczej i że już zdania nie zmienią. Jednak jak to ujęli może to trochę potrwać ponieważ "szukają finansowania" - rynek wydawniczy w Polsce umiera z racji infalcji etc. W przyszłym tygodniu mam telco z redaktorem naczelnym w temacie umowy.
Co nie zmienia faktu że dalej pracuję nad tym co mam, chcę po prostu żeby było lepsze. Ostateczny cel to nie dostać od żadnego z recenzentów 6/10 tylko wyżej.
Lubię elfy

Dzięki. Jasne, będę aktywnyAdrianna pisze: (ndz 12 lut 2023, 10:40) Cześć, fajnie, że tu trafiłeś
Nie będzie tytułu
5Witaj!
Poprawka - powinno być raczej "(nie vanity)". Selfpub oznacza wydawanie bez wydawcy. I pamiętaj: niech nie znajdą tego finansowania w twojej kieszeni
Bardzo dobrze!
paellazak pisze: (ndz 12 lut 2023, 11:01) Na tą chwilę dwa wydawnictwa (nie selfpub) się zainteresowały.
Poprawka - powinno być raczej "(nie vanity)". Selfpub oznacza wydawanie bez wydawcy. I pamiętaj: niech nie znajdą tego finansowania w twojej kieszeni

Nie będzie tytułu
6:oky:jagoda139 pisze: (ndz 12 lut 2023, 11:06) powinno być raczej "(nie vanity)". Selfpub oznacza wydawanie bez wydawcy.
Nie będzie tytułu
7Jakie?paellazak pisze: (ndz 12 lut 2023, 11:01) Na tą chwilę dwa wydawnictwa (nie selfpub) się zainteresowały.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
Nie będzie tytułu
9Dla werygiełdy wydawnictw, wiele osób zastanawia się gdzie warto słać, są nawet osobne tematy. Sam nazwa wydawnictwa to żadna tajemnica, co innego kwestie nakładu, zysków itp.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
Nie będzie tytułu
10Cześć,
witaj w klubie pisaczy SF
Też bardzo lubię i ostatnio głównie to piszę.
witaj w klubie pisaczy SF

Też bardzo lubię i ostatnio głównie to piszę.
Mówcie mi Pegasus 
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak
Nie będzie tytułu
11Wydawnictwo z którym jestem blisko podpisania umowy to Eperons-Ostrogi z Krakowa.Navajero pisze: (ndz 12 lut 2023, 15:03) Dla werygiełdy wydawnictw, wiele osób zastanawia się gdzie warto słać, są nawet osobne tematy
dzięki!
Zapraszam też do tego wątku, jeżeli znacie redaktorów pod SCI-FI. Aktualnie poszukuję
viewtopic.php?f=172&t=23801